TOP MCD

Kebiasaan pelajar sekarang gemar melakukan assignment atau pun study di restoran-restoran makanan segera atau pun tempat makan. Mungkin kerana mudah bagi mereka untuk berkumpul bersama rakan sekumpulan yang lain, dalam masa yang sama memudahkan sekiranya perut terasa lapar.

Namun begitu, disebalik situasi ini, ada juga yang tidak berpuas hati dengan pelajar kerana mengambil tempat dan masa yang lama di meja sehingga menyebabkan customer lain tidak ada tempat untuk makan.

Dan apa yang berlaku baru-baru ini, atas perkongsian Cik Anas di laman twitternya, sekumpulan pelajar bertindak memarahi anak kecil yang bising di restoran makanan tersebut.

Jom kita ikuti thread yang telah dibuat oleh pengguna twitter ini.


.

Kredit foto: @bebudak.kadbod

.

IKLAN


.


.

Pelajar sound customer

.


.


.

Puas hati

.

IKLAN


.

Ramai juga yang berpuas hati dengan thread lelaki ini dan tidak menyokong tindakan pelajar untuk belajar di restoran makanan segera.


.


.

IKLAN


.


.

Mungkin pelajar-pelajar ini tidak mempunyai akses internet di rumah tetapi apa-apa pun korang juga perlu menjaga adab dan menghormati orang lain juga. Jangan pentingkan diri sendiri.

Sekiranya tidak menganggu dan memberi kesusahan kepada orang lain, kami pasti masyarakat Malaysia sangat memahami dan prihatin.

Betul tak?