Pencarian remaja berusia 15 tahun yang dilaporkan hilang ketika percutian keluarganya di The Dusun Hill, Pantai  Seremban yang memasuki hari ke 9 membawa penemuan mengejutkan apabila gerakan mencari menemui mayat seorang perempuan berkulit putih dalam keadaan masih sempurna di lokasi Nora Anne Quoirin dilaporkan hilang sebelum ini.

Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop ketika dihubungi wartawan Harian Metro mengesahkan penemuan mayat itu pada 1.57 tengah hari ini.

“Kami menemui mayat wanita kulit putih. Bagaimanapun, kami tidak dapat mengesahkan lagi identiti mayat itu. Lokasi penemuan mayat kira-kira dua kilometer dari lokasi Nora Anne dilaporkan hilang,” katanya.

Mayat Wanita Kulit Putih Ditemui Di Lokasi Nora Anne Hilang, Dibawa Menaiki Helikopter Ke Hospital
Nora Anne dilaporkan hilang pada 4 Ogos lalu ketika bercuti dua minggu di Malaysia bersama keluarganya sehinggalah penemuan satu mayat yang belum dikenal pasti hari ini
Mayat Wanita Kulit Putih Ditemui Di Lokasi Nora Anne Hilang, Dibawa Menaiki Helikopter Ke Hospital
Kenderaan polis dilihat memasuki kawasan mayat wanita berkulit putih ditemui

Operasi bagi mengesan Nora Anne sehingga semalam membabitkan 353 anggota, pasukan SAR terbesar setakat ini.

IKLAN

Nora Anne disedari hilang dari bilik penginapannya di sebuah resort di Pantai, Seremban oleh keluarganya pada 8 pagi, 4 Ogos lalu.

Remaja orang kurang upaya (OKU) yang mengalami masalah pembelajaran itu tiba bersama keluarganya di Malaysia pada 3 Ogos untuk percutian dua minggu di negara ini.

IKLAN

Terdahulu, beberapa kenderaan Unit Forensik Polis Diraja Malaysia (PDRM) dilihat masuk ke lokasi mayat itu ditemui.

IKLAN

Keluarga kepada remaja berkenaan turut dilihat masuk ke lokasi penemuan mayat berkenaan dengan menaiki kereta. Sidang media berhubung penemuan itu akan diadakan petang nanti.

Mayat Wanita Kulit Putih Ditemui Di Lokasi Nora Anne Hilang, Dibawa Menaiki Helikopter Ke Hospital
Deretan wartawan dalam dan luar negara yang membuat liputan kehilangan gadis remaja ini
MAYAT wanita kulit putih yang ditemui ketika pencarian Nora Anne Quoirin, 15, dijangka dibawa ke Hospital Tuanku Jaafar (HTJ), Seremban, menggunakan helikopter. Sebuah helikopter dilihat mendarat di Sekolah Kebangsaan (SK) Pantai sebelum meninggalkan lokasi 6.30 petang tadi.
Pesawat berkenaan dilihat terbang semula ke arah bukit dipercayai untuk mengambil mayat seterusnya ke Unit Forensik HTJ.

Terdahulu, beberapa kenderaan Unit Forensik Polis Diraja Malaysia (PDRM) dilihat masuk ke lokasi mayat itu ditemui. Keluarga kepada remaja berkenaan turut dilihat masuk ke lokasi penemuan mayat berkenaan dengan menaiki kereta.