Foto Hiasan : The Star

 

Diharap dengan penangguhan ini, korang janganlah pula membazir jika mempunyai wang ekstra.

 

Sebagai usaha untuk membantu para peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) pada musim pandemik COVOD-19 ini, kerajaan telah bersetuju untuk meneruskan penangguhan bayaran balik pinjaman selama tiga bulan.

IKLAN

Keputusan ini dibuat memandangkan ramai bekas pelajar yang terkesan dengan impak COVID-19 dari segi perbelanjaan masing-masing. Bukan semua di kalangan mereka yang kini stabil dengan pekerjaan. Oleh itu, dengan penangguhan ini, ia diharap dapat meringankan beban peminjam buat sementara waktu.

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan oleh pejabat Menteri Pengajian Tinggi pada hari ini, peminjam yang ingin menangguhnya boleh mengemukakan permohonan melalui portal rasmi PTPTN mulai esok, 10 Jun 2021 hingga 31 Ogos 2021.

IKLAN

Tempoh penangguhan bayaran balik pinjaman ini akan bermula dari bulan permohonan diluluskan. Bagi sebarang pertanyaan lanjut mengenai kelayakan pemohon, korang boleh saja menghubungi talian careline PTPTN di 03-2193 3000 yang beroperasi Isnin hingga Jumaat dari jam 9 pagi hingga 5 petang.

IKLAN

Diharap dengan penangguhan yang ini, korang janganlah pula membazir jika mempunyai wang ekstra okay!

Kumpul dan simpan wang tersebut untuk melangsaikan hutang pinjaman selepas tempoh penangguhan tamat kelak.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI