Lebih seminggu yang lalu, kita semua dikejutkan dengan berita Demi Lovato dikejarkan ke hospital kerana dikatakan overdose penggunaan bahan terlarang atau dadah.

Kejadian yang hampir meragut nyawanya itu telah menjadi bualan ramai terutama peminat serta pemerhati industri muzik global di laman media sosial.

Kejadian yang berlaku pada 24 Julai yang lalu terhadap penyanyi berusia 25 tahun ini juga telah mendapat reaksi cukup luar biasa di kalangan rakan-rakan artis Demi Lovato yang tidak putus-putus mengirimkan kata-kata semangat buatnya untuk segera sembuh.

Kontroversi Overdose Dadah, Demi Lovato Luahkan Menerusi Surat Terbuka

Dan but pertama kalinya selepas kejadian tersebut, Demi Lovato telah membuat kenyataan rasmi menerusi Instagram. Posting yang ringas dengan bentuk surat itu dimuat naik olehnya pada semalam.

IKLAN

Menerusi kenyataannya Demi telah kongsikan keadaan kesihatannya terkini dan juga berkongsi sedikit pengalaman buruknya menggunakan bahan terlarang.

ARTIKEL BERKAITAN: Demi Lovato Dikejarkan Hospital Kerana Dikatakan Overdose Dadah

Perkara pertama yang diperkatakan oleh Demi ialah pengakuannya bahawa dia tidak pernah berada dalam keadaan denial dan akui masalah dihadapinya. Dan masalah ini tidak akan hilang tanpa dirinya berusaha lebih kuat untuk hadapi ketagihan.

IKLAN

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

“Saya sentias telus dan terbuka tentang perjalanan saya dengan masalah ketagihan. Apa yang saya belajar tentang penyakit ini ialah ia sesuatu yang tidak akan hilang dengan mudah walaupun masa berlalu. Ia adalah satu perkara yang saya harus atasinya dan masih belum selesai.”

Demi juga mengambil kesempatan mengucapkan terima kasih kepada peminatnya yang telah sentiasa berada di sisinya memberikan kasih sayang serta sokongan sepanjang minggu lalu.

IKLAN

Tidak ketinggalan dia turut memanjangkan ucapan terima kasih buat keluarga, rakan-rakan sekerja dan kakitangan Hospital Cedars-Sinai yang telah berusaha sedaya upaya menyelamatkannya.

“Sekarang adalah masa untuk saya jalani proses pemulihan dan fokus untuk jalani rawatan sebaiknya. Kasih sayang kamu semua tunjukkan tidak akan sesekali saya lupakan. Saya akan terus berjuang.”

Semoga dengan surat terbuka daripada Demi Lovato ini menghilangkan sedikit resah di hati peminatnya.

REMAJA ucapkan selamat menjalani rawatan dan pemulihan buat Demi Lovato! Be brave and you can do it!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI