Kesan Khas Dalam Filem Sonic The Hedgehog Pikat Hati Penonton

Filem yang dinanti-nanti oleh peminat video game Sega, Sonic The Hedgehog telah pun ditayangkan di pawagam setelah dirakamkan semula kerana ramai yang tidak berpuas hati dengan feature Sonic yang ditampilkan sebelum ini.

Disebabkan itu, tarikh tayangan yang sepatutnya lebih awal ditunda dek kerana ketidakpuasan hasil animasi tersebut. Maka ramailah peminat permainan video ini berasa teruja untuk melihat sendiri hasil remake yang telah dilakukan.

Syabas kami ucapkan kepada tenaga produksi kerana selepas berpeluang menonton Sonic The Hedgehog malam tadi, rata-rata daripada penonton di pawagam berpuas hati dengan filem tersebut.

Mengisahkan tentang seekor landak kecil antropormorfik biru yang juga merupakan makhluk asing yang sedang melarikan diri daripada penjahat Dr. Robotnik. Sonic mempunyai kuasa luar biasa yang menarik perhatian penjahat yang ingin menguasai dunia dengan kuasa yang dimilikinya.

Landak biru ini kemudiannya bekerjasama dengan Tom Wachowski, seorang bekas polis San Francisco yang baru sahaja dilantik sebagai syerif Green Hills, Montana untuk menentang Dr. Robotnik.

Apa yang kami boleh katakan jalan ceritanya agak santai dan mudah difahami. Pendek kata, kalau korang sejenis memang tak pernah tahu atau main permainan video Sonic ni, korang takkan blur pun.

Kecanggihan teknologi dalam filem ini juga boleh dipuji kerana kesan khas yang digunakan agak mengagumkan kami. Kelajuan Sonic bergerak, dengan teknik flash yang ada, memang nampak real la senang cerita.

Dalam keseronokan melayan karenah si landak biru yang comel tu, ada juga beberapa mesej yang disampaikan mengusik jiwa penonton. Hubungan persahabatan yang terjalin antara Sonic dan Tom sedikit sebanyak memberi kesedaran kepada kita tentang pentingnya membantu sahabat yang ditimpa kesusahan.

Kalau nak tahu best ke tidak filem Sonic The Hedgehog ni, jom ajak kawan-kawan lepak tengok movie hujung minggu ni.