Kumpulan pop wanita terkenal Malaysia, DOLLA hari ini telah mengumumkan pengunduran Syasya sebagai salah seorang daripada ahli kumpulan tersebut.

Syasya, atau nama sebenar Noor Syasya Afiqah Shahrizal dikatakan mengundurkan diri atas faktor peribadi. Berita tersebut telah diumumkan menerusi Instagram rasmi kumpulan berkenaan.

“Kami sedar yang ketiadaan Syasya baru-baru ini telah menimbulkan pelbagai persoalan di kalangan anda semua. Dengan berat hati kami ingin mengumumkan yang Syasya telah mengambil keputusan untuk mengundurkan diri atas sebab peribadi,” kongsi penyataan tersebut.

Syasya Bukan Lagi Sebahagian Daripada DOLLA. Tarik Diri Atas Faktor Peribadi

Walaupun telah mengundurkan diri ahli kumpulan DOLLA yang lain menegaskan bahawa hubungan mereka bersama Syasya tetap utuh.

“Hubungan kami berempat sangat erat. Kami masih menganggap Syasya sebagai adik kami dan kami akan terus memberi sokongan kepadaya,” ujar mereka lagi.

Selain Syasya, DOLLA yang ditubuhkan pada tahun 2019 turut diangotai oleh Sabronzo, Tabby dan Angel. Kumpulan ini mengecap populariti apabila lagu mereka seperti Watch Me Glow, Bad dan Raya Raya Raya menjadi siulan ramai.

Selain berkemampuan menyanyi, mereka turut menampilkan showmanship yang baik menerusi tarian bertenaga sebagai sebuah girl group.

Syasya Bukan Lagi Sebahagian Daripada DOLLA. Tarik Diri Atas Faktor Peribadi

BACA JUGA: “Lebih Meriah, Lebih Bagus….” – Tabby DOLLA Mahu Lebih Banyak ‘Girl Group’ Maju Ke Hadapan

Biarpun tanpa kehadiran Syasya selepas ini, DOLLA akan terus maju kehadapan dan memberikan yang terbaik kepada peminat muzik mereka.

“Kami tetap akan memberikan komitmen yang penuh untuk teruskan perjalanan DOLLA dan terus berusaha untuk memberikan yang terbaik kepada peminat dan dan rakan media yang menyokong DOLLA selama ini,” kongsi kumpulan itu menerusi penyataan rasmi.

Sepanjang hampir lima tahun kerjaya DOLLA dalam dunia seni. Kumpulan ini telah berjaya memenangi beberapa anugerah antaranya seperti Artis Baharu Wanita Popular dan Kumpulan/Duo Popular di Anugerah Bintang Popular ke-34 dan 36.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI