Bak kata orang kalau tak jadi kaya baik jangan jadi artis. Itulah hakikat yang dialami oleh kebanyakan pelakon K-pop yang kini mampu menjana pendapatan tinggi bukan sahaja menerusi karier seni namun pelbagai cabang bidang seperti penajaan, duta produk dan juga perniagaan.

Kaya Dan Jelita, Song Hye-Kyo Dianggar Miliki Harta Sebanyak RM128.6 Juta. Wow!

Jadi tidak hairanlah semakin hari semakin ramai K-pop idol yang bergelar jutawan. Apatah lagi nilai komersial mereka kini telah berkembang dengan pesat di peringkat global.

Termasuklah pelakon cantik, Song Hye Kyo!

Sejak drama Autumn In My Heart, sehingga ke Encounter, Song Hye Kyo dilihat langsung tak berubah. 23 tahun berkecimpung dalam dunia seni Korea, dan usianya bakal memasuki angka 4 tapi dia kelihatan cantik menawan sekali. Langsung tak jemu dipandang. Hebat kan?

Kaya Dan Jelita, Song Hye-Kyo Dianggar Miliki Harta Sebanyak RM128.6 Juta. Wow!

IKLAN

Meskipun kisah peribadinya sering menjadi sebutan ramai tambahan pula mengenai kisah cintanya, wanita itu tetap berjaya terus hidup secara low profile sepanjang kariernya. Menjadi duta dari pelbagai jenama terkenal dan mewah seperti Chaumet, Bottega Veneta dan Sulhwasoo dan banyak lagi. Ini membuktikan pelakon ini masih lagi relevan walaupun jarang muncul di kaca televisyen. Bukan beshe-beshe tau jenama ini semua!

Kaya Dan Jelita, Song Hye-Kyo Dianggar Miliki Harta Sebanyak RM128.6 Juta. Wow!
.

Disebabkan oleh tajaan dan juga projek lakonan yang disertainya, Song Hye-kyo merupakan antara pelakon yang menerima bayaran tertinggi dalam kalangan pelakon wanita Korea yang lain. Tapi persoalannya, bagaimana bintang Hallyu ini membelanjakan pendapatannya yang mungkin tak habis dimakan berlapis keturunan pun!

Dikhabarkan bahawa Song Hye-kyo menerima bayaran sebanyak 42,000 USD (RM174,279) setiap episod drama dibintanginya. Wow!!!!

IKLAN

Kaya Dan Jelita, Song Hye-Kyo Dianggar Miliki Harta Sebanyak RM128.6 Juta. Wow!
.

Tapi tak hairan la sebab pelakon wanita ini berjaya mencipta nama menerusi pelbagai drama popular seperti “Autumn In My Heart”, “Full House”, “Descendants Of The Sun” dan banyak lagi.

Bukan itu sahaja, kepopularitiannya juga tembus sehingga ke apsaran China apabila dia disambar untuk membintangi beberapa filem hebat di negara itu. Semakin popular dia di negara luar, semakin tinggi bayaran yang diterimanya apabila membintangi sesebuah drama atau pun iklan. Dahsyat!

IKLAN

Kaya Dan Jelita, Song Hye-Kyo Dianggar Miliki Harta Sebanyak RM128.6 Juta. Wow!
.

Jumlah milikan Song Hye-kyo dikhabarkan mencecah 31 million USD (RM128.6 juta) dan wanita ini pandai dalam menguruskannya. Ini kerana dia banyak menghabiskan duit tersebut untuk melabur dalam hartanah bahkan wanita cantik ini memiliki 3 hartanah di Samseong-dong yang merupakan kejiranan mewah di Seoul. Bahkan Song Hye-kyo juga pernah memiliki pangsa mewah di Manhattan, betul-betul berhadapan dengan Central Park New York namun akhirnya dijual pada tahun 2018.

Walaubagaimanapun, wanita ini memiliki hati secantik wajahnya apabila dia juga sering menderma untuk organisasi yang membantu golongan yang memerlukan. Tidak hanya menikmatinya seorang diri, Song Hye-kyo turut menggunakan kelebihan yang dimilikinya untuk menghulurkan tangan kepada orang lain.

Betul-betul beauty with brain Song Hye-kyo ni kan?

Sumber : Kdramastars

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI