Jika sebelum ini aktor Korea yang popular dengan drama Hometown Cha Cha ini dikatakan menolak semua tawaran projek baharu pada tahun 2022 akibat kontroversinya bersama bekas kekasih.

Tapi nampaknya ‘tuah’ masih menyelebelahi pelakon kesayangan di ‘2022 Asian Artist Awards’.

ARTIKEL BERKAITAN : Kim Seon Ho Buat Permohonan Maaf Terhadap Kontroversi Bersama Bekas Kekasih

Hal ini selepas belaiu berjaya membawa pulang 4 trofi kemenangan dan anugerah iaitu ‘Anugerah Pilihan Terbaik’, ‘Anugerah Selebriti Asia’, ‘Anugerah Populariti DCM’ dan ‘Anugerah Populariti Idola +’.

 

IKLAN

Katanya apabila memenangi Anugerah Populariti,

“Saya mendengar peminat bekerja keras untuk mengundi siang dan malam, saya akan buat yang terbaik untuk membalas jasa anda dengan projek baik. Terima kasih.”

Tambahnya ketika memenangi Anugerah Populariti Idola +,

IKLAN

“Terima kasih kerana kerisauan anda yang ikhlas. Sebenarnya, saya sedang terfikir apa yang perlu disediakan dan bekerja untuk projek baru. Saya terfikir bila saya peling bahagia. Saya paling bahagia dan bersyukur ketika itu. Sejujurnya, saya merasakan sebab saya boleh berlakon kerana ada yang menyokong dan melawat saya. Mungkin mereka yang membuatkan saya gembira. Saya akan menjadi seorang pelakon yang lebih baik.” ujar Kim Seon-ho.

Kaut 4 Anugerah Di ‘2022 Asia Artist Awards’, Kim Seonho Kembali Bersinar

Untuk pengetahuan, Kim Seon-ho mengumumkan bahawa peminat boleh melihatnya dalam filem “Sad Tropics” pada tahun hadapan.

IKLAN

Selain Kim Seon-ho, antara artis yang berjaya melakar kemenangan luar biasa adalah idola yang menjengah ke dalam dunia lakonan iaitu Kwon Yuri dan juga Kim Se-jeong yang merangkul anugerah “Best Actor Award” bagi kategori wanita. Selain itu juga, pelakon Han So-hee, Seo In-guk dan Park Min-young juga telah berjaya memenangi anugerah “Best Artist Award”.

BACA : 7 Fakta Menarik Tentang Kim Seon Ho, Pelakon Drama Hometown Cha Cha

Sumber : Newsen

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.