Youngjae GOT7

 

Walaupun dunia K-pop diwarnai oleh kemeriahan muzik baharu pada tahun ini, itu tidak bermakna tiada kontroversi yang berlaku.

Terbaru, salah seorang anggota kumpulan GOT7 iaitu Youngjae telah dituduh sebagai seorang pembuli di satu ruang komuniti online (seperti forum). Dakwaan tersebut dilayangkan kelmarin (20 Oktober) oleh seorang netizen yang tidak didedahkan identitinya.

Dakwaan tersebut membabitkan kes yang dikatakan berlaku semasa Youngjae masih bergelar pelajar di Mokpo Technical High School. Pendakwa berkata Youngjae pernah membulinya dahulu.

JYP Tak Tunggu Lama, Bersemuka Dengan ‘Penuduh’ Kes Buli Ahli GOT7

IKLAN

Meskipun beberapa portal media di sana menggelar dakwaan itu tidak berasas kerana fakta yang diberikan oleh pendakwa tidak benar, dakwaan tersebut telah merebak kepada pengetahuan peminat di seluruh dunia.

Keadaan ini memaksa syarikat naungan GOT7 iaitu JYP Entertainment untuk mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung kes ini.

Pendekatan ini dilihat positif memandangkan banyak syarikat naungan kumpulan K-Pop selalu lambat untuk memberi kenyataan rasmi berhubung skandal yang melanda artis mereka. #NoShade

IKLAN

JYP Tak Tunggu Lama, Bersemuka Dengan ‘Penuduh’ Kes Buli Ahli GOT7

Kenyataan daripada JYP ini juga hanya dikeluarkan SELEPAS wakil mereka telah menemui pendakwa tersebut secara berhadapan.

IKLAN

Ini menunjukkan bahawa JYP bertindak adil dan ingin mendengar penjelasan kedua-dua buah pihak.

Selepas berjumpa, JYP menyimpulkan bahawa pendakwa itu tidak mempunyai bukti yang sahih. JYP juga memberi amaran kepada mana-mana pihak yang menyebarkan khabar angin tidak benar dan tanpa bukti mengenai artis mereka. Mereka tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang.

Wow, nampaknya JYP benar-benar tegas dengan kes sedemikian rupa dan menjaga artis naungan jika mereka berada di pihak yang benar.

Syabas!

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI