Pelakon siri drama Squid Game yang mencuri perhatian ramai, Jung Ho-Yeon kini menjadi pelakon wanita Korea dengan jumlah pengikut paling ramai di Instagram, iaitu mempunyai lebih daripada 13 juta pengikut.

Ho-Yeon sebelum ini merupakan model sepenuh masa setelah tampil dalam program realiti Korea’s Next Top Model musim keempat. Dia berjaya mendapat perhatian masyarakat di Korea setelah menempatkan diri sebagai naib juara.

Gadis berusia 27 tahun ini kemudiannya mendapat tawaran berlakon dalam siri Squid Game apabila pengarah drama itu merasakan Ho-Yeon mempunyai aura dengan karakter Kang Seo-Byeok.

IKLAN

Bermula dengan hanya mempunyai 400,000 pengikut di Instagram, Ho-Yeon kini sudah mengatasi pelakon Lee Sung Kyung yang sebelum ini memegang gelaran itu dengan 12.9 juta pengikut dan Song Hye Kyo yang mempunyai 12 juta pengikut.

Model dan pelakon baru ini juga menyifatkan bahawa pertambahan pengikut di media sosial itu adalah satu bentuk penghargaan buat hasil kerjanya.

IKLAN

“Pada mulanya, saya sangat terkejut. Setiap kali saya buka aplikasi Instagram, saya dapati jumlahnya bertambah. Saya fikir ia terjemahan penghargaan orang ramai terhadap Squid Game, dan saya bersyukur. Memikirkan begitu ramai yang memberikan saya sokongan, ia membuatkan saya semakin bersemangat,” jelasnya.

Dalam hanya masa beberapa bulan, pengikut Ho-Yeon di Instagram boleh melonjak sehingga berbelas juta dek kerana penangan kemunculannya dalam drama Squid Game.

IKLAN

Daebak!

Sumber: (1)