Pelakon berbakat besar, Julia Farhana Marin yang kini sedang melanjutkan pengajian dalam Ijazah Sarjana Muda akui reda apabila keputusan bagi subjek statistik memperoleh keputusan gagal akibat tersalah menghantar tugasan.

Menerusi perkongsiannya di Igstory, pelakon drama Syurga Untukmu itu berkongsi dia tidak menolak kemungkinan kesilapan tersebut berlaku kerana ketika itu dirinya dalam keadaan tidak sihat.

ARTIKEL BERKAITAN: Padam Foto ‘Freehair’ Di Instagram, Julia Farhana Kini Tampil Ayu Berhijab

Subjek ‘Favourite’ Julia Farhana Gagal Gara-Gara Tersilap Hantar Assignment

“Buat pertama kali saya gagal peperiksaan. Saya gagal sebab salah hantar assignment. Masa dapat keputusan saya cakap ‘mustahil’, sebab subjek statistik subjek kegemaran saya.

“Saya ingat masa hari hantar assignment saya sedang dalam proses pemulihan Influenza  dan saya tersalah kepilkan tugasan. Saya pergi pejabat hari ini, dekat remarks tulis ‘pelajar salah hantar fail’. Pengsan,” katanya.

IKLAN

Dalam pada itu, Julia turut memaklumkan kegagalan subjek itu telah mempengaruhi keputusan pointer (GPA) bagi semester tersebut.

Subjek ‘Favourite’ Julia Farhana Gagal Gara-Gara Tersilap Hantar Assignment

Isteri kepada doktor selebriti iaitu Dr Che Hafiz berkata bagaimanapun berpesan buat diri sendiri dan orang lain agar lebih berhati-hati.

IKLAN

“Jadinya, GPA saya jatuh. Saya tak akan percaya diri saya sendiri kalau sakit lagi. Saya akan minta tolong orang lain hantarkan assignment. Kesilapan saya sendiri.

“Jadi pengajaran untuk diri sendiri. Waktu sakit jangan buat perkara yang penting. Sebelum peperiksaan atau buat tugasan doa banyak-banyak dijauhkan daripada segala penyakit.

Subjek ‘Favourite’ Julia Farhana Gagal Gara-Gara Tersilap Hantar Assignment

IKLAN

“Boleh jadi paling cuai jika sakit. Saya tak pernah lambat siapkan tugasan. Reda,” coretnya lagi.

SUMBER FOTO: Instagram Julia Farhana

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI