Pejam celik pejam celik, rupa-rupanya siri filem popular kanak-kanak yang diadaptasi daripada novel nukilan J.K Rowling telahpun berusia 20 tahun sejak filem pertamanya, Harry Potter & the Sorcerer’s Stone ditayangkan.

Sempena ulang tahun istimewa dua dekad ini, saluran Cartoon Network (Astro ch 615) dan platform penstriman HBO GO bakal membawa korang untuk kembali menonton empat daripada lapan buah filem Harry Potter sepanjang bulan November dan Disember ini. Ini termasuklah filem Harry Potter & the Sorcerer’s Stone (13 November), Harry Potter & the Chamber of Secrets (27 November), Harry Potter & the Prisoner of Azkaban (11 Disember) dan Harry Potter & the Goblet of Fire (25 Disember). Kesemua akan disiarkan di saluran tersebut.

Filem HARRY POTTER Sambut Ulang Tahun Ke-20! Tonton Maraton & Menang Hadiah Di..

IKLAN

Manakala 4 lagi baki filem Harry Potter yang lain dijangka akan ditayangkan pada awal 2022 di Cartoon Network.

IKLAN

Sempena sambutan ulang tahun ke-20 ini juga, sebuah pertandingan Wizarding World secara maya berjudul Harry Potter : Hogwarts Tournament of Houses juga akan menemui korang secara eksklusif pada Isinin, 29 November di HBO GO.

Filem HARRY POTTER Sambut Ulang Tahun Ke-20! Tonton Maraton & Menang Hadiah Di.. Filem HARRY POTTER Sambut Ulang Tahun Ke-20! Tonton Maraton & Menang Hadiah Di..

IKLAN

Acara yang akan dihoskan oleh Dame Helen Mieern itu adalah sesuatu yang sama sekali tidak pernah dilihat oleh peminat Harry Potter sebelum ini. Dengan menampilkan beratus soalan trivia dan kemunculan tetamu istimewa semasa rangan tersebut, hanya peminat Harry Potter yang memiliki pengetahuan paling handal mengenai siri itu saja yang layak untuk membawa pulang trofi istimewa ‘Tournament of Houses’.

Filem HARRY POTTER Sambut Ulang Tahun Ke-20! Tonton Maraton & Menang Hadiah Di..
Korang boleh mencuba juga filter terbaru ‘Catch The Snitch’ di Instagram.

Korang juga boleh melayari laman web Harry Potter Movie 20 untuk menyaksikan kandungan eksklusif seperti momen-momen ikonik filem tersebut. Di sana korang boleh mengimbau semula kenangan daripada filem pertama, menonton babak di belakang tabir bersama kru produksi, mengetahui lagi lebih banyak pengetahuan mengenai wizard kesayangan korang, info binatang menggerunkan dalam Harry Potter dan banyak lagi.

Miliki Koleksi Hogwarts

Di samping itu, korang juga tidak harus terlepas peluang untuk memiliki barangan koleksi istimewa sempena ulang tahun ke-20 Harry Potter seperti aksesori, permainan dan kit DIY untuk mengubah dekor rumah. Peminat di Malaysia juga bertuah kerana mereka boleh memiliki permainan papan Harry Potter Scrabble dan Harry Potter Pictionary Air yang dilancarkan oleh Mattel.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI