Siri k-drama Hellbound baru sahaja beberapa hari ditayangkan di Netflix dan menurut sumber, drama itu terus mencetus fenomena apabila berada di tempat pertama dalam ranking program TV popular di saluran Netflix Global.

Rekod yang dicatatkan ini lebih pantas dari Squid Game yang mendahului carta selepas lapan hari tayangan. Buat masa ini, Squid Game kekal di kedudukan kedua selepas Hellbound.

Kisah ‘Malaikat Maut’ Beri Amaran Kematian, Hellbound Duduki Ranking Pertama Di Netflix
Foto: AsianWiki

Hellbound menduduki tempat pertama di 24 negara berbeza iaitu Belgium, Hong Kong, Vietnam dan Maghribi, serta kedudukan kedua di Perancis dan India; dan ketiga di Amerika Syarikat dan Jerman.

Apa yang menariknya, drama ini menampilkan jalan cerita yang agak berbeza mengenai peristiwa makhluk ghaib yang dikatakan sebagai ‘malaikat’ keluar memberi amaran kepada individu bahawa dia akan mati pada sekian sekian hari dan bakal diheret ke neraka.

IKLAN
Kisah ‘Malaikat Maut’ Beri Amaran Kematian, Hellbound Duduki Ranking Pertama Di Netflix
Foto: The Upcoming

Masyarakat menjadi takut dan memandang serong kepada individu yang dikenakan hukuman itu kerana menganggap mereka adalah pendosa.

Timbul pula ajaran‘The New Truth’ yang dilakonkan oleh Yoo Ah In, membuatkan masyarakat percaya tentang hukuman yang dilaksanakan terhadap para pendosa.

Ketakutan menyelebungi diri bagi mereka yang telah mendapat amaran daripada ‘malaikat maut’ itu.

IKLAN
Kisah ‘Malaikat Maut’ Beri Amaran Kematian, Hellbound Duduki Ranking Pertama Di Netflix
Foto: Deen Of Geek

Namun, ada pula pihak yang melawan ajaran itu dan korang kena saksikan sendiri bagaimana kesudahan drama ini.

Dibintangi oleh Yoo Ah-in, Park Jeong-min, Kim Hyun-joo, Won Jin-ah, Yang Ik-june, Kim Do-yoon, Kim Shin-rock, Ryu Gyeong-soo, dan Lee Re, Hellbound kini sudah boleh ditonton di saluran Netflix.

IKLAN

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI