Setiap tahun, berjuta-juta umat Islam dari seluruh dunia berangkat ke Tanah Suci Makkah untuk menunaikan ibadah haji. Setelah menunaikan ibadah yang penuh keberkatan ini, para jemaah haji akan kembali ke tanah air masing-masing dengan penuh rasa syukur dan kegembiraan.

Namun berbeza buat jemaah haji Indonesia balik dari Mekah melaram macam nak ‘catwalk’ di pentas ‘runway.

Jemaah Haji Indonesia Balik Dari Mekah Melaram Macam Nak ‘Catwalk’ Di Pentas ‘Runway’

Baru-baru ini, tular sebuah video di TikTok yang memaparkan sekumpulan jemaah haji turun daripada pesawat dengan baju berbagai fesyen. Perkara itu membuatkan orang ramai pelik melihat fesyen mereka.

Jemaah Haji Balik Dari Mekah Macam ‘Catwalk’ Di Pentas ‘Runway’, Glamor!Jemaah Haji Balik Dari Mekah Macam ‘Catwalk’ Di Pentas ‘Runway’, Glamor!Jemaah Haji Balik Dari Mekah Macam ‘Catwalk’ Di Pentas ‘Runway’, Glamor!Jemaah Haji Balik Dari Mekah Macam ‘Catwalk’ Di Pentas ‘Runway’, Glamor!

IKLAN

Menerusi video berkenaan yang dikongsikan oleh seorang kru kabin penerbangan, dapat dilihat jemaah haji wanita mengenakan pakaian dengan aneka fesyen. Ada pakaian yang penuh dengan labuci dan tak kurang juga beropol-ropol.

Penampilan mereka yang bersahaja dan unik ternyata mencuri tumpuan ramai. Kesemua mereka merupakan jemaah haji keturanan Bugis dari Makassar Indonesia. Difahamkan perkara itu merupakan adat dan tradisi orang Bugis di Indonesia.

IKLAN
@ravidhams Jamaah Haji Bugis Makassar jii😂😂#fypシ #tiktokindo #fypviral #fyp #fypage #jamaahhajiindonesia2022 #jamaahindonesia🇮🇩 #jamaahhaji2022 #makassar #makassarinfo ♬ Tang Tang Tang Viral TikTok ( KEJU JOGET ) – Dj Choko

IKLAN

Meskipun sudah lanjut usia, namun gaya dan gelagat masing-masing seolah-olah sedang berada di pentas peragaan fesyen. Gaya mereka yang bersahaja begitu mencuit hati. Masing-masing nampak berkeyakinan dengan busana yang dipakai.

BACA LAGI: Kenangan Manis Capai Top 24 Miss Supranational 2022, Melisha Lin Akui Bukan Semuanya Glamor – REMAJA

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI