Foto: Touch 'n Go

Baru-baru ini kami ada menyiarkan tentang kad Touch ‘n Go baharu dengan sokongan NFC yang memudahkan pengguna untuk menambah nilai di aplikasi TNG e-wallet.

BACA: Kad Touch ‘n Go Baharu Kini Dijual Secara Rasmi Di Stesen Petronas & Shell

Untuk mendapatkan kad terbaharu ini, korang boleh membelinya di stesen Petronas dan Shell yang terpilih, selain membeli daripada Touch ‘n Go sendiri. Harga yang ditawarkan adalah RM10 sahaja.

Namun begitu, disebabkan permintaan yang tinggi dan stok sentiasa habis dijual, ada individu yang tidak bertanggungjawab mengambil kesempatan dengan menjualnya semula pada harga yang lebih tinggi sekitar RM15 sehingga RM90.

IKLAN

The Star melaporkan terdapat seorang peniaga yang menjual kad tersebut pada harga RM90 dan melabelkannya sebagai ‘hot seller’, manakala ada juga penjual yang menawarkan kad dalam ‘sealed packaging’ dengan harga RM69.

Reseller itu turut menjelaskan bahawa kad yang ditawarkan pada harga RM65 itu disertakan dengan baucar penghantaran percuma dan pulangan tunai sebanyak 10 peratus.

Malah ada juga penjual yang menawarkan kad Touch ‘n Go NFC itu pada harga RM35 tetapi pembeli perlu menunggu sehingga Mei untuk menerima kad tersebut. Terdapat juga beberapa penjual yang mendakwa mereka adalah pengedar sah.

IKLAN
Individu Ambil Kesempatan Jual Kad Touch ‘n Go NFC Dengan Harga RM90
Foto: KLGadgetGuy

Sebelum ini, dalam masa beberapa jam sahaja kad tersebut telah habis dijual di aplikasi TNG e-Wallet dan kerana itu ramai individu yang mula mengambil kesempatan untuk mengaut keuntungan.

Sekiranya korang masih belum mendapatkan kad Touch ‘n Go terbaharu ini, nantikan update daripada pihak TNG kerana pihak mereka akan memaklumkan apabila kad tersebut kembali tersedia untuk pembelian.

Jadi, jangan terpedaya dengan reseller-reseller di media sosial okay?

IKLAN

Sumber: (1)

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

https://www.youtube.com/watch?v=AYk1bsTX4DU