Episod 4 pencarian Dewi Remaja 2018/2019 baru saja selesai semalam.

Dalam episod berkenaan, dapat dilihat bukan mudah untuk 11 finalis Dewi Remaja mencari pelanggan baru bagi syarikat telekomunikasi redONE yang menawarkan harga sangat berbaloi bagi pelan postpaid iaitu RM48  bagi 15GB berkelajuan 4G LTE dan 5GB internet asas.

Kalau nak berbual secara percuma ke semua rangkaian telekomunikasi, cuma tambah RM10 sebulan saja untuk redCALL, di mana korang akan dapat panggilan percuma tanpa had ke semua rangkaian telefon di negara ini. Atau bagi yang suka menonton video, boleh lagi top up RM10 setiap pembelian bagi kuota 10GB dengan internet berkelajuan tinggi untuk melayari 11 saluran video pada bila-bila masa saja!

Best ke tak best pelan redONE ini, bagi yang mahu bayar pada harga lebih rendah iaitu RM28 sebulan, pengguna akan dapat 5GB berkelajuan 4G LTE plus 5GB internet asas. Bagi mereka yang suka berborak guna telefon, bolehlah tambah redCALL pada harga RM10 sebulan untuk menikmati panggilan percuma tanpa had ke semua rangakaian

Semua mesti nak tahukan apa pengalaman finalis Dewi Remaja terutama  cabaran menjual produk redONE di Publika tempoh hari bersama pengacara Scha Al Yahya dan ketua juri tetap Datuk Hans Isaac. Mereka perlu memberanikan diri terutama berhadapan dengan orang tak dikenali. Untuk makluman, redONE adalah rakan penaja rasmi bagi pencarian Dewi Remaja 2018/2019 ini.

“Hebatnya Akak Promoter.” Dewi Remaja Akui Cabaran Sukar Pada Episod 4
Apa agaknya dibincangkan oleh Scha dan Datuk Hans agaknya ya semasa task episod 4 nie
“Hebatnya Akak Promoter.” Dewi Remaja Akui Cabaran Sukar Pada Episod 4
redONE merupakan rakan penaja rasmi bagi pertandingan Dewi Remaja 2018/2019. Kelihatan editor Remaja, Faiz Aimman bersama Mr Ben

Task ini bukan saja melatih diri mereka dari sudut mental tetapi emosi kerana bukan semua orang senang dengan kehadiran seorang promoterkan. Setiap pelanggan yang mereka bawa ke kaunter redONE adalah markah untuk mereka.

“Hebatnya Akak Promoter.” Dewi Remaja Akui Cabaran Sukar Pada Episod 4
Berjaya ke tak tu Ernisha memujuk pelanggan melanggan redONE?

Untuk makluman semua dalam cabaran ini pemenangnya adalah Shereen yang dilihat mampu membawakan 9 orang pelanggan dalam tempoh setengah jam sekaligus melayakkan dirinya memenangi sebuah smartphone dan pelan redONE untuk setahun lamanya. Tahniah Shereen.

Jom tengok apa kata finalis tentang cabaran semalam.

Rasya Dean berkata dia mengakui bukan mudah sebenarnya kerja seorang promoter seperti yang biasa dilihat. Ditambah itulah kali pertama dia melakukannya.

IKLAN

“Rasya akui penat dan rupanya bukan mudah untuk kita menyakinkan orang ramai membeli sesuatu barangan. Ada yang beri alasan dah ada telco lain, tak ada masa dan sebagainya.

“Harapan Rasya kalau selepas ini kalau kita nampak promoter menjual barangan ini hormatilah kerjaya mereka. Beri sedikit masa, ambillah pamplet diberikan  kerana mereka hanya menjalankan tugas mereka sahaja,” katanya lagi.

“Hebatnya Akak Promoter.” Dewi Remaja Akui Cabaran Sukar Pada Episod 4
Dari kiri Ernisha, Ziera, Aween, Lydia dan Tia

Hal yang sama diakui oleh Aween yang mengakui biarpun dirinya adalah perunding kecantikan dan biasa bertemu pelanggan sebelum ini namun task menyakinkan orang agar membeli pelan postpaid redONE  adalah satu cabaran terbesar buatnya.

“Memang susah kerana pelanggan ada alasan tersendiri. Tapi Aween selalu yakinkan diri ini semua pengalaman berguna untuk berhadapan dengan orang ramai selepas ini,” katanya semasa siaran langsung fb malam semalam.

“Hebatnya Akak Promoter.” Dewi Remaja Akui Cabaran Sukar Pada Episod 4
Aween akui bukan mudah memujuk pelanggan dan ia satu cabaran buatnya
“Hebatnya Akak Promoter.” Dewi Remaja Akui Cabaran Sukar Pada Episod 4
Wow, berjaya Haneesya memujuk pelanggan untuk melanggan postpaidredONE yang memang berbaloi dibeli

 

IKLAN

Hargai kerjaya orang lain

Bagi Haneesya Hanee, bisnes minded dan teknik pemasaran yang diajar semasa task bersama redONE adalah satu pengalaman berguna.

“Ia mengajar kita bagaimana untuk menyakinkan orang ramai megenai produk baru ini. Ada yang nak tapi tak ada masa, ada yang terus tak mahu dan bagi Hanee ia satu pengalaman yang baik. Tak kisah apa kerjaya kita di masa akan datang, setiap orang rezekinya berbeza-beza,” katanya.

“Hebatnya Akak Promoter.” Dewi Remaja Akui Cabaran Sukar Pada Episod 4

Tia akui susah

IKLAN

Mengakui task kali ini agak susah dan mencabar apatah lagi dia tidak pernah buat sebelum ini, Tia berkata, ia satu pengalaman berguna. Rupanya susah nak yakinkan orang tapi Tia anggap ini satu cabaran berguna,” katanya lagi.

Owh, dengar apa kata pemenang task eposid 4 ini iaitu Shereen. Adakah kerjayanya sebagai pramugari sebelum ini yang sering berhadapan dengan orang ramai membuatkan tugas kali ini amat mudah?

“Hebatnya Akak Promoter.” Dewi Remaja Akui Cabaran Sukar Pada Episod 4
Shereen, Rasya dan Faz
“Hebatnya Akak Promoter.” Dewi Remaja Akui Cabaran Sukar Pada Episod 4
Shereen berjaya memujuk 9 pelanggan dalam masa setengah jam untuk melanggan redONE yang bukan saja liputan meluas tapi sangat murah pelan datanya

“Hendak kata 100 peratus sama, tak juga sebab dulu orang memang sudah yakin dengan syarikat penerbangan yang Shereen kerja. Tapi ini Shereen perlu bertemu orang tak dikenali dan tawarkan pelan postpaid redONE yang menarik untuk mereka.

“Tapi Shereen susun strategi dan tak mudah mengalah kerana untuk berhadapan dengan orang ramai sebenarnya hanya perlukan teknik yang betul sahaja,” katanya yang sama sekali tidak menyangka dirinya memenangi task episod 4 ini.

So korang, tak kisahlah kerja apa tapi hargailah kerjaya masing-masing ya. Kalau promoter hulurkan pamplet ambillah sekurangnya dia dah buat kerja dia. Sama ada kita nak beli atau tak terpulang pada kitakan.

Tonton apa kata sebahagian finalis Dewi Remaja 2018/2019 tentang task semalam.

Live Dewi Remaja Episode 4AweenRasyaSherinHaneesyaTia Sarah

Posted by Remaja on Sunday, 16 December 2018

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI