Girls! Cuba Check 5 Jenama Kosmetik RARE Yang Kini Ada Di SASA Malaysia

101

 

Dah bosan untuk membeli produk yang sama je? Well, REMAJA nak ajak korang untuk mencuba 5 jenama baru ini.

Kelmarin, penulis sempat untuk meluangkan masa bersama stor SASA Malaysia bagi melihat 21 jenama yang agak baru di kalangan penggemar barangan kosmetik dan penjagaan kulit di negara kita.

Ada jenama yang pernah dengar tapi tak pernah dilihat, ada juga jenama yang memang tak pernah dengar langsung sebelum ini!

Jom check out 5 jenama pilihan kami.

 

 

THE BALM

Bagi korang yang selalu nak cepat je (yes you!), jenama The Balm cukup sesuai. Bahkan tagline-nya pun berbunyi “Beauty In Five Minutes”.

TheBalmJour Lip Stains. RM69
Furrowcious Eyebrow Pencil. RM69

Bukan saja ia comel dengan corak karikatur, malah nama-nama yang diberikan untuk setiap produk juga sangat kreatif! Contohnya, koleksi TheBalmJour Lip Stains mempunyai nama seperti Konnichiwa, Namaste, Hello, Nihao dan Aloha.

 

Mercedes-Benz

Ya, Mercedes-Benz bukan hanya tertera pada jenama kereta mewah dan pasukan lumba F1 je tau. Mereka juga sudah mempunyai produk wangian sendiri untuk lelaki dan perempuan.

Mercedes-Benz Woman EDT 60ml. RM255

Bagi korang yang inginkan bau manis tetapi tidak terlalu fruity, Mercedes-Benz Woman EDT 60ml ini berbaloi untuk dicuba.

 

Gosh Copenhagen

Ia merupakan jenama baru yang semakin mencuri tumpuan penggemar barangan kosmetik di Malaysia. Apa yang kami gemari mengenai Gosh (selain namanya, oh gosh!) adalah kualiti yang ada pada produk.

Velvet Touch Lipstick (86 Kitch). RM34.90
Kiss Me Matt Lipstick (008). RM34.90

Ia sangat pigmented, mudah dipakai, warnanya melekat lama dan ia datang dalam packaging yang premium.

 

Color Combos

Ini merupakan jenama bagi produk kosmetik dan penjagaan kulit. Walaupun cantik dan berkualiti, namun harganya tidaklah sebegitu mahal berbanding produk lain yang ditawarkan.

Color Combos ialah antara jenama kosmetik baru yang kami gemari bagi penggunaan seharian.

 

Collistar

Sejak tahun 2003, Collistar yang diperbuat di Itali telah menjadi antara produk paling diminati sedunia bagi kategori bauan produk. Memang wangi!

Tapi bukan bau saja yang diminati oleh pembelinya. Kualiti yang ada pada produk seperti syampu, deodoran dan krim mandinya memang best untuk korang gunakan.

Collistar Supernourishing Shampoo-Special Perfect Hair. RM48

CER KOMEN SIKIT