Buat pertama kalinya, grup wanita popular Korea Selatan, GFriend menjejakkan kaki ke Malaysia untuk bertemu dengan peminat mereka di tanah air yang dipanngil ‘buddies’.

Ketika sidang media bersama GFriend yang diadakan di Sheraton, Petaling Jaya hari ini, kelihatan grup yang popular dengan lagu Rough sangat seronok dan tidak sabar untuk bertemu dengan para peminat.

GFriend Tak Sabar Nak Jumpa Buddies Malaysia, Ada Kejutan Di Konsert Esok?

“Perkara paling seronok apabila buat konsert jelajah apabila dapat bertemu dengan peminat-peminat global. Memanglah boleh ‘greet’ mereka semasa di Korea Selatan tapi lebih seronok kalau dapat jumpa secara berdepan,” kata Umji.

“Penerbangan dari Seoul ke Malaysia mengambil masa lebih kurang 6 jam 30 minit namun saya rasa sangat sekejap kerana saya teruja untuk bertemu dengan Buddies Malaysia dan untuk bergembira dengan para peminat secepat mungkin,” kata Yuju pula.

Kejutan Untuk Buddies

IKLAN

 

GFriend Tak Sabar Nak Jumpa Buddies Malaysia, Ada Kejutan Di Konsert Esok?

Dalam pada itu, GFriend turut mendedahkan bakal mengadakan kejutan buat Buddies untuk konsert kali pertama mereka di Malaysia.

“Kami ada tukar lirik ke Bahasa Melayu dalam lagu kami. Harap peminat Malaysia menyukainya,” kata Yerin pula.

IKLAN

Untuk pengetahuan, konsert Gfriend Asia Tour [Go Go GFriend] bakal bermula esok di mana Malaysia menjadi destinasi pertama grup itu.

Dibawakan oleh MacpiePro, konsert bakal diadakan di Stadium Malawati Shah Alam bermula jam 6 petang pada 29 Jun ini.

Comeback Baru

Sementara itu, GFriend juga akan muncul dengan mini album baru ‘Fever Season’.

IKLAN

“Lagu Fever Season akan keluar pada 1 Julai nanti. Konsep album ini berkaitan dengan musim panas dan semua ahli grup sangat teruja dan menyukai lagu itu.

“Malangnya, semua peminat kena tunggu 1 Julai untuk dengar lagu tersebut. Bukan tidak nak nyanyi masa konsert esok, tapi kami tak nak lagu itu ‘bocor’ sebelum Tarikh ‘comeback’,” kata Sowon selaku ketua grup.

Gfriend dianggotai oleh enam orang wanita iaitu Sowon, Yerin, Eunha, Umji, Yuju dan SinB. Antara lagu popular mereka adalah Glass Bead, Rough, Navillera dan Me Gustas Tu.

 

Foto: MacpiePro