Berita baik buat rakyat Malaysia, bagi menggalakkan penggunaan perkhidmatan bayaran tanpa sentuh, kerajaan akan mengkreditkan RM50 ke dalam akaun e-dompet pengguna melalui Program e-Penjana bernilai RM750 juta yang diumumkan semalam.

Korang bakal menerima tambahan baucar, pulangan tunai dan diskaun berjumah RM50 daripada syarikat khidmat e-dompet bermula pada Julai 2020.

Galak Guna Perkhidmatan Bayaran Tanpa Sentuh, Bantuan E-Wallet RM50 Bakal Diterima Julai Ini

IKLAN

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, kerajaan dengan Kerjasama syarikat swasta juga akan menjalankan kempen ‘Shop Malaysia Online’ bagi menggalakkan rakyat berbelanja secara atas talian, di mana kod promosi dan pelbagai baucar diskaun akan diberi melalui platform e-dagang.

Galak Guna Perkhidmatan Bayaran Tanpa Sentuh, Bantuan E-Wallet RM50 Bakal Diterima Julai Ini

IKLAN

Jika sebelum ini, Menteri Kewangan terdahulu pernah memperuntukkan RM450 juta bagi tujuan ini di bawah pelaksanaan program e-Tunai Rakyat dengan memberikan RM30 kepada salah satu e-dompet terpilih, tapi sekarang korang bakal menerima RM50 melalui Program e-Penjana.

Syukur!

IKLAN

Jadi, jangan terlepas peluang untuk menebus kredit e-tunai RM50 ini pada bulan Julai nanti. Gunakanlah dengan sewajarnya okay?

Sumber: Harian Metro

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI