Finalis Hero Remaja, Jabir Meftah yang juga merupakan Presiden kepada persatuan Youth Care sedang giat menjalankan program kutipan dana bagi membantu Hospital Sungai Buloh yang perlu menggendalikan ramai pesakit COVID-19.

Usaha ini juga mendapat kerjasama daripada pereka fesyen tempatan, Rico Rinaldi dan mereka kini berhempas pulas untuk menjalankan kutipan agar misi yang dilakukan ini berjalan dengan lancar.

“Sebelum ini Rico pernah membantu Hospital Putrajaya dan hanya dalam masa dua hari, mereka berjaya mengumpulkan kutipan sebanyak RM50,000 dan menyediakan ‘Modular Chalet’ disana. Kemudian, dia ke Hospital Sungai Buloh pula dan pihak hospital menyatakan mereka juga memerlukan keperluan yang sama, iaitu modular challet yang menelan kos kira-kira RM144,000 untuk dana sehingga akhir tahun ini,”

Finalis Hero Remaja, Jabir Meftah Tubuhkan Tabung Dana Untuk Hospital Sungai Buloh

IKLAN

“Jadi kerana itu Jabir ingin menyeru kepada semua masyarakat Malaysia yang berkemampuan untuk menyalurkan bantuan bagi menjayakan misi ini,” jelas Jabir.

IKLAN
Finalis Hero Remaja, Jabir Meftah Tubuhkan Tabung Dana Untuk Hospital Sungai Buloh
Gambar sewaktu projek di Hospital Putrajaya

Pastinya RM144,000 bukan satu jumlah wang yang sedikit. Jika korang ingin menyalurkan bantuan, berikut merupakan details bagi tabung Khemah Ground Zero.

Bank: MAYBANK

IKLAN

Nama akaun: PER PENDIDIKAN KESEDARAN DAN MINDA PRIHATIN

Nombor akaun: 5642 2164 7817

Setakat 31 Mac 2020, mereka baru saja berjaya mengumpulkan wang sebanyak RM12,022.69. Masih banyak lagi yang diperlukan dan sekiranya korang berkemampuan, bolehlah bersama-sama membantu mereka dalam menyalurkan sumbangan kepada pihak Hospital Sungai Buloh.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI