Bersaksikan langit yang megah dan lautan nan biru, empat ratu cantik Malaysia berkumpul di Pulau Langkawi. Masing-masing tampil cantik dalam persalinan bermotifkan batik menyerlahkan gaya Malaysiana yang cukup anggun.

Deborah Henry (Miss World Malaysia 2007 & Miss Universe Malaysia 2011), Chloe Chen (Miss World Malaysia 2011), Shweta Sekhon (Miss Universe Malaysia 2019) dan Francisca Luhong James (Miss Universe Malaysia 2020) mengenakan solekan tipis pada wajah dengan rambut didandan kemas menyerlahkan lagi keaslian wajah mereka.

Empat Ratu Cantik Malaysia Berkumpul Di Pulau Langkawi, Apa Cerita?
Chloe Chen, Miss World Malaysia 2011
Empat Ratu Cantik Malaysia Berkumpul Di Pulau Langkawi, Apa Cerita?
Francisca Luhong James, Miss Universe Malaysia 2020

Kehadiran mereka berempat di pulau terkenal itu bagi memeriahkan acara persembahan fesyen koleksi cruise 2023 oleh jenama terkenal tempatan, RAEESA. Masing-masing hadir sebagai pengacara dan juga peragawati kelihatan sangat anggun mengenakan rekaan yang sajak pada tubuh.

Sentuhan klasik dengan potongan bersih dan kombinasi warna moden adalah identiti signature RAEESA. Setiap satu rekaan dibiarkan tidak terlalu kompleks agar menyerlahkan kecantikan corak fabrik yang diterapkan, tambahan lagi ia mampu menyerlahkan personaliti si pemakai.

IKLAN

BACA JUGA: Kisah Tiga “Top 16” Miss World 2007 Yang Kemudiannya Mencipta Nama Di Pentas Miss Universe

Empat Ratu Cantik Malaysia Berkumpul Di Pulau Langkawi, Apa Cerita?
Deborah Henry, Chloe Chen, Shweta Sekhon dan Francisca Luhong James bersama dengan pengasas dan pemilik jenama RAEESA, Erny Yusmiarty serta pengurus Besar The Ritz-Carlton Langkawi, Ellen Franke.
Empat Ratu Cantik Malaysia Berkumpul Di Pulau Langkawi, Apa Cerita?
Deborah Henry, Miss Universe Malaysia 2011 & Miss World Malaysia 2007.

Diadakan di The Ritz-Carlton Langkawi, lukisan batik dengan unsur abstrak, garis grafik moden dan warna pastel dan terang menjadi kombo sempurna digarap ke dalam koleksi yang menampilkan gaya kontemporari moden ini.

IKLAN

Menariknya, acara fesyen itu mempamerkan karya baharu dan eksklusif diberi nama yang diilhamkan oleh vila di The Ritz-Carlton Langkawi sambil mengekalkan gaya batik istimewa RAEESA sempena ulang tahun kelima hotel mewah tersebut.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

IKLAN

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI