Roda kehidupan berputar tidak selalu meletakkan posisi kita untuk sentiasa berada di atas, kadang kala kita di bawah juga.

Jika sebelum ini, Elon Musk dilaporkan hilang kedudukan terkaya di dunia selepas beliau mencatat kerugian pertama dalam sejarah iaitu sebanyak AS$200 bilion (RM881 bilion).

ARTIKEL BERKAITAN : Elon Musk Manusia Paling Rugi Di Dunia, ‘Hilang’ RM881 Billion Tahun Lepas

Elon Musk Kembali Rampas Gelaran Manusia Paling Kaya Di Dunia!
Elon Musk khabarnya menetap di sekitar kawasan kilang Tesla untuk memantau produktiviti pekerjanya.

Terkini, pengasas syarikat SpaceX, Elon Musk dilaporkan telah kembali berjaya merampas semula gelaran manusia terkaya di dunia, lapor Metro UK.

Menurut Indeks Bilionaires Bloomberg, saham syarikat kereta elektriknya, Tesla Inc. naik 100 peratus pada Januari.

IKLAN

Secara tidak langsung, ia meningkatkan nilai bersih semasanya kepada 186 bilion dolar Amerika (RM832 bilion). Hal tersebut telah menyebabkan Musk sekali lagi menjadi manusia terkaya di dunia pada tahun ini.

Untuk info, kekayaan Musk dikaut daripada beberapa syarikat tetapi sebahagian besar kekayaaannya terikat dalam syarikat kereta elektriknya Tesla. Pada tahun lalu, Elon Musk tidak berada dalam senarai teratas individu paling kaya apabila saham dalam Tesla Inc. itu merosot.

Elon Musk Kembali Rampas Gelaran Manusia Paling Kaya Di Dunia!

IKLAN

Bagaimanapun, baru bulan ketiga di tahun 2023, Musk membuktikan beliau kembali menjadi orang pertama dalam sejarah yang kehilangan kira-kira 2 bilion dolar Amerika (RM8.95 bilion).

Pada masa ini, SpaceX adalah syarikatnya yang paling berharga di mana dia mempunyai saham bernilai 44.8 bilion dolar Amerika (RM200 bilion). Selain Tesla dan juga Twitter yang dibelinya dengan harga 44 bilion dolar Amerika (RM196.9 bilion) pada tahun lepas, Musk juga mengetuai syarikat roket iaitu SpaceX dan Neuralink.

Pada bulan November lalu, Musk memberi bayangan bahawa berkemungkinan Twitter akan muflis, lapor Insider. Ekoran daripada itu, Musk telah melaksanakan langkah-langkah pemotongan kos dan pemberhentian pekerja.

IKLAN

BACA LAGI : Kembali Ke Pejabat Atau Letak Jawatan, ELON MUSK Arah Tiada Lagi WFH

Sumber: Metro UKInsider

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.


Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI