Elisya Sandha

Elisya Sandha bukan nama asing dalam industri Malaysia.

Pelakon yang juga adik kepada aktres Fasha Sandha ini memberitahu dia kini dalam proses untuk membeli rumah landed berharga RM1.2 juta yang juga merupakan

Elisya Sandha Kumpul Duit Beli Rumah 1.2 Juta – ‘Umur 25 Kena Ada Rumah Sendiri’
Elisya Sandha dan keluarga.

Beli Rumah RM1.2 Juta

Berkongsi lanjut mengenai rumah yang dibeli, Elisya berkata kediaman tersebut jenis landed berharga RM1.2 juta.

Untuk tahun ini, saya memang sasarkan untuk beli rumah sendiri. Memang masa zaman sekolah, saya dah tanam hasrat bila umur 25 tahun kena ada rumah sendiri.

IKLAN

‘Alhamdulillah, saya masih merancang dan insya-Allah tahun ini saya akan ada rumah sendiri. Yang sekarang ini, saya tak anggap rumah saya sebab itu suami yang beli.’

‘Saya nak ada rumah dari hasil duit saya sendiri yang susah payah kumpul. Ikutkan saya dah jumpa rumah ini, tengah tunggu nak bayar duit pendahuluan. Dari habis sekolah, saya memang fokus nak beli kereta dan rumah. Dalam masa lima tahun saya dapat kumpul.’

Hasrat Ibu Mertua Ingin Cucu Lelaki

Isu ini rentetan dari ibu mentuanya, yang juga pengarah dan penerbit Shiela Rusly, sudah menyuarakan hasrat untuk mempunyai cucu kedua.

IKLAN
Elisya Sandha Kumpul Duit Beli Rumah 1.2 Juta – ‘Umur 25 Kena Ada Rumah Sendiri’
Elisya Sandha dan ibu mertua, Shiela Rusly

Menurut Elisya, dia dan suami, Uzair Haqimy, bagaimanapun tidak mempunyai perancangan untuk menambah zuriat dalam masa terdekat memandangkan masing-masing sibuk mencari duit untuk membeli rumah baharu.

“Zuriat juga dalam perancangan, mak mentua (Shiela Rusly) dah tanya sebenarnya. Dia cakap ‘ha Elisya dah boleh dah ni, Bunga dah besar, bagi la anak lelaki seorang’.

IKLAN

“Tapi sekarang ini kita tengah fokus pada kerjaya masing-masing. Kita berdua memang tengah nak cari duit, belum terfikir lagi untuk ada anak seorang lagi.

Elisya Sandha Kumpul Duit Beli Rumah 1.2 Juta – ‘Umur 25 Kena Ada Rumah Sendiri’
Elisya Sandha

“Cumanya, saya dan suami cakap kalau ada rezeki itu, why not, just go for it. Tahun ini memang agak sibuk untuk cari duit, yela saya nak beli rumah, suami pula nak bawa saya pergi umrah.

“Kalau ibu saya sendiri pula tak kisah sebab cucu dia dah ramai. Mak mentua saya pula, cucu dia baru seorang. Itu yang tanya bila nombor dua, Insya-Allah ada rezeki tahun hadapan,” katanya.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.
Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI