Remaja kini berada di dalam aplikasi   
Remaja kini berada di dalam aplikasi   
Home Hiburan Duo Adik Beradik Bella dan Didi Astillah Lancar Single Duet Baru Dengan...

Duo Adik Beradik Bella dan Didi Astillah Lancar Single Duet Baru Dengan Semangat Positif

Meskipun mendapat sorotan publik baru-baru ini, Bella Astillah dan Didi Astillah, pasangan saudara, tidak terpengaruh dan mampu meneruskan aktiviti seni mereka dengan melancarkan single duet berjudul Bermanja-Manja.

Sebelum ini, pasangan adik-kakak ini telah menarik perhatian dengan lagu mereka di zaman kanak-kanak dan dikenali sebagai Adik-Adik Mutiara. Kini mereka kembali bersatu untuk menyumbangkan suara mereka dalam lagu tema untuk sebuah drama mereka iaitu Leha, Leya Lawa.

Bella, atau nama sebenarnya Dayang Ara Nabellah Awang Astillah, menyatakan bahawa mereka merasa teruja diberi kesempatan untuk menyanyikan lagu Bermanja-Manja yang bakal menjadi lagu tema drama berkenaan.

Duo Adik Beradik Bella dan Didi Astillah Lancar Single Duet Baru Dengan Semangat Positif

IKLAN

“Ini adalah lagu yang ceria, dengan lirik yang mudah difahami dan suasana yang santai, yang membuat kami berhasil merakam lagu ini hanya dalam waktu dua jam tanpa tekanan berlebihan”

“Proses rakaman juga berjalan lancar berkat kerjasama dengan Mas Dewangga, yang sangat membantu dan memberikan banyak idea. Kami senang bekerja dengannya,” katanya.

Kedua adik beradik ini sering berkomunikasi untuk membahas lagu ini dan menurut mereka, proses berkolaborasi juga lebih mudah kerana mereka saling memahami satu sama lain.

IKLAN

“Kami berharap lagu Bermanja-Manja dapat diterima oleh pendengar, baik di Malaysia mahupun di luar negara. Kami berharap lagu ini menjadi trend di TikTok,” tambah Bella.

Lagu Bermanja-Manja diproduksi oleh Alternate Records & Talents ini membawakan genre Bubble Pop dan merupakan hasil dari kolaborasi antara Mas Dewangga dan Jova Devito sebagai komposer dan penulis lirik.

IKLAN
Duo Adik Beradik Bella dan Didi Astillah Lancar Single Duet Baru Dengan Semangat Positif
Kredit: Instagram @didiangelastillah

Mas Dewangga berkata, genre ini dipilih kerana sesuai dengan karakter ceria Bella dan Didi, ditambah pula suara mereka yang unik. Dia juga mengungkapkan kepuasannya dengan kerjasama mereka selama sesi rakaman.

Dalam pada itu, dia juga berharap agar lagu ini dapat diterima baik oleh pendengar kerana ia amat bersesuaian dengan semua orang.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti TelegramInstagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI