Bagi Januari 2021, hanya ada beberapa buah drama Korea ditayangkan kerana masih banyak siri drama yang sedang disiarkan di kaca televisyen pada bulan ini, termasuklah The Uncanny Counter dan Mr. Queen.

Jadi, berikut adalah tiga buah drama Korea terbaru yang bakal disiarkan sepanjang Januari ini.

1. Be a Meal

Drama Korea terbaru dari MBC ini berkisarkan tentang kisah persahabatan, percintaan dan makanan. Young Shin (Jung Woo Yeon) seorang gadis yang mempunyai bakat memasak dan kemudiannya dia berjumpa dengan seseorang yang mengubah kehidupannya.

2. She Would Never Know

Drama-Drama Korea Terbaru Yang Akan Ditayangkan Sepanjang Januari Ini

IKLAN

Drama adaptasi daripada webtoon ini mengisahkan tentang Yoon Song Ah (Won Jin Ah) dan rakan sekerjanya yang lebih muda, Chae Hyun Seung (Ro Woon) yang bekerja sebagai pegawai pemasaran untuk jenama kosmetik.

Hyun Seung telah tertarik dengan Song Ah dan cuba menjalinkan hubungan bersamanya namun dia ditolak kerana wanita itu tidak berminat dengan lelaki yang lebih muda untuk dijadikan teman lelaki.

IKLAN

3. Marriage Lyrics and Divorce Music

Drama-Drama Korea Terbaru Yang Akan Ditayangkan Sepanjang Januari Ini

Drama bersiri ini menceritakan tentang kisah tiga orang wanita yang sering ditimpa nasib malang dalam kehidupan mereka. Lee Shi- Eun (Jeon Soo Kyung) merupakan seorang DJ radio yang menderita di tempat kerja dan membantu suaminya, Park Hae-Ryun (Jeon No-Min) menjadi seorang professor.

IKLAN

Manakala, Sa Pi Young seorang penerbit program radio yang dikenali sebagai seorang isteri yang baik kepada suaminya, Shin Yoo Shin (Lee Tae Kon).

Hm, nampaknya tak banyak drama terbaru untuk bulan ini. Jadi, tak kalut la kalau korang nak marathon semua k-drama yang sedang ditayangkan kan? Hiks!

Sumber: kompas.com