Segala idea perancangan untuk majlis perkahwinan pasangan badminton kebangsaan, Goh Soon Huat dan Shevon Lai Jemie ditolak sebentar ke tepi demi memberi fokus kepada perjuangan di atas gelanggang demi Malaysia.

Bercakap kepada Bernama semasa ditemui di Terbuka India dekat New Delhi, mereka hanya akan memikirkan mengenainya selepas Sukan Olimpik Paris 2024.

Untuk pengetahuan, Soon Huat, 32 telahpun melamar Shevon, 29 untuk dijadikan suri hatinya ketika mereka berada di Maldives baru-baru ini.

Demi Malaysia, Beregu Campuran Negara Sanggup Tangguh Perancangan Perkahwinan
FOTO: Facebook Goh Soon Huat & Shevon Jemie Lai

Biarpun beregu kebangsaan itu kini berbahagia sebagai tunang masing-masing, tumpuan sepenuhnya diberikan oleh mereka untuk mengumpul mata kelayakan ke temasya Olimpik yang bakal berlangsung kira-kira satu tahun tujuh bulan dari sekarang.

IKLAN

“Kami mahu layak ke Sukan Olimpik dulu, kemudian baru merancang mengenainya (perkahwinan).” – Shevon Lai Jemie.

Pasangan beregu campuran itu telahpun digandingkan sejak tahun 2016 lagi dan hanya mendedahkan percintaan mereka kepada umum pada tahun 2021. Buat masa ini, mereka sedang menduduki ranking ketujuh dunia.

Terdahulu, Goh Soon Huat dan Shevon Lai Jemie tersingkir awal daripada saingan Terbuka India setelah tewas pada pusing pertama kepada gandingan dari China Zheng Si Wei-Huang Ya Qiong 21-11, 21-7.

IKLAN

BACA LAGI: Sama Padan! Lihat 6 Fakta Tentang Katy Louise Saunders, Teman Wanita Inggeris Song Joong Ki – REMAJA

SUMBER: Bernama

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI