Bagaikan trend pula mereka mempermainkan agama di media sosial. Tanpa rasa sedih rasa bersalah atau malu dengan ‘penciptaNYA’

ARTIKEL BERKAITAN :Makin Menjadi-Jadi Isu Guna Agama Sebagai Bahan Jenaka, Dengar Penjelasan Mufti Ini

Tidak tahu apa motifnya tapi yang jelas pasti kandungan dalam akaun mariam.hadid1 di platform Tiktok ini merupakan satu provokasi yang melampau. Secara terang-terangan wanita tersebut kongsi video yang sememangnya menghina seluruh umat Islam.

Jelas dalam beberapa video yang dikongsi, wanita yang dikenali sebagai Mariam Hadid ini ada memuat naik menunjukkan dirinya sedang ajuk solat sambil memakai kostum yang seksi.

Dakwa Diri “Nabi Wanita Pertama” Dan Permainkan Agama, Netizen Mohon Report Akaun TikTok Ini

Mengaku sebagai Nabi wanita pertama

IKLAN

Tidak cukup dengan itu, Mariam turut menggelarkan dirinya sebagai ‘Nabi wanita pertama’ selain mempersendakan agama dengan memakai kostum ‘Spiderman’ sambil solat dan pegang AL-Quran di atas sejadah.

Mohon ramai report akaun ini!

Lantas, netizen Malaysia khususnya yang beragama Islam diseru, untuk mempertahankan agama dengan melaporkan satu akaun TikTok yang dibuat dengan tujuan menghina agama yang kita sayangi.

IKLAN

Perkongsian itu rata-rata menerima pelbagai reaksi di mana ramai meluahkan rasa tidak puas hati apabila terdapat individu tergamak menghina kesucian agama dan mereka terus bertindak membuat laporan kepada TikTok.

Tinjuan penulis ketika ini akaun tersebut masih aktif tanapa sebarang tindakan dari pihak TikTok.

IKLAN

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: Facebook Mohd Azahar, TikTok @mariam.hadid1

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI