Sumber Foto: Instagram Official Free Fire

 

Jika kebiasaannya, kita dapat melihat pemain bola sepak terkenal dari Portugal, Cristiano Ronaldo ‘bermain’ menerusi permainan video popular seperti FIFA dan Pro Evolution Soccer (PES).

Kali ini, Cristiano akan ditonjolkan dalam sebuah lagi permainan video terbaru keluaran Garena yang berjudul Free Fire. Adakah ia satu lagi permainan bola sepak baharu? Jawapannya adalah..

TIDAK.

Free Fire merupakan sebuah permainan berkonsepkan ‘survival shooter’. Dalam masa 10 minit, pemain akan ditempatkan di kawasan lapang di mana dia perlu menewaskan 49 lagi orang pemain yang akan menyerang diri masing-masing demi menyelamatkan diri.

IKLAN

Cristiano Ronaldo Jadi Karakter ‘Game’ Terbaru, Dan Ia Bukannya FIFA Atau PES

Menurut wakil Garena, kolaborasi Free Fire bersama Ronaldo yang merupakan seorang role model terkenal di seluruh dunia – baik di atas padang bola sepak atau di luar stadium – adalah satu kolaborasi yang menarik dalam dunia gaming masa kini.

IKLAN

Ini kerana mereka menggabungkan permainan video popular dengan ikon sukan popular untuk memberikan lebih keterujaan untuk gamers di luar sana.

Cristiano Ronaldo Jadi Karakter ‘Game’ Terbaru, Dan Ia Bukannya FIFA Atau PES
Sumber Foto: Instagram Official Free Fire.

Menerusi Free Fire, Cristiano akan ‘memegang’ watak sebagai Chrono dalam pertarungan alam semesta futuristik. Meskipun masih tiada maklumat lengkap mengenai karakter Chrono buat masa ini, ia akan menyusul di laman web khas Chrono tidak lama lagi.

IKLAN

Ronaldo sendiri meluahkan rasa teruja beliau apabila dipilih oleh pasukan Garena sebagai watak terbaru mereka.

“Ia adalah perasaan yang tidak dapat digambarkan apabila seorang karakter dalam Free Fire diinspirasikan daripada fizikal saya.”

Kemunculannya juga akan mengubah permainan ini menjadi lebih menarik dengan fungsi dan elemen baru terhadap operasi watak Chrono ini.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI