FENOMENA terbesar dunia yang berasal dari Korea Selatan, BTS yang kini menjadi ‘band boy’ paling berpengaruh besar di dunia selepas melakar pelbagai rekod dan sejarah baharu sepanjang perjalanan mereka dalam dunia muzik.

“Bts Was Robbed,” Army Tak Puas Hati BTS Tak Tercalon Dalam Grammy 2020

Baru-baru ini, Anugerah Grammy sudah pun mengumumkan calon-calonnya untuk tahun 2020. Malangnya, BTS mahupun kumpulan kpop lain yang sering disebut-sebut, Blackpink jauh tersasar daripada ramalan awal yang meletakkan nama mereka antara yang bakal tersenarai.

“Bts Was Robbed,” Army Tak Puas Hati BTS Tak Tercalon Dalam Grammy 2020

Sebalik saja diumumkan kategori terakhir Album of The Year, peminat terutamanya ARMY tertunggu-tunggu adakah BTS akan tercalon dalam kategori tersebut sekurang-kurangnya untuk album Map of The Soul :Persona berdasarkan kejayaan album ini antara yang terlaris di Amerika Syarikat, malah juga di seluruh dunia pada tahun 2019 ini.
Namun, harapan mereka menjadi hampa apabila kesemua calon bagi kategori itu diumumkan satu-persatu tanpa nama BTS tersenarai.

IKLAN
“Bts Was Robbed,” Army Tak Puas Hati BTS Tak Tercalon Dalam Grammy 2020

ARMY Luah Sedih Di Laman Twitter

Sehubungan dengan itu, sebilangan peminat Armys menaikkan beberapa ciapan di laman twitter melahirkan rasa kekecewaan mereka.

IKLAN

IKLAN

Pada edisi Grammy tahun 2019 yang lalu, BTS ‘tercalon’ dalam kategori teknikal untuk untuk kategori ‘Best Recording Package’ bagi album ‘Tear’ tetapi ianya hanya dikreditkan pada Doohee Lee saja. Secara formaliti, BTS belum lagi tersenarai dalam mana-mana pencalonan anugerah Grammy dikreditkan ke atas pencapaian setiap ahli mereka. Anugerah Grammy sering dijadikan penanda rasa kejayaan penggiat muzik di serata dunia dan ia dikatakan penghargaan tertinggi untuk artis tersebut di dalam dunia nyanyian.

Antara senarai yang tercalon untuk kategori Album Of The Year di dalam anugerah Grammy tahun 2020 antaranya ialah Bon Iver, Lana Del Rey, Billie Eilish, Ariana Grande, H.E.R.
, Lil Nas X, Lizzo dan Vampire Weekend.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI