Jinjja? 

Agensi Big Hit yang juga menguruskan grup Korea Selatan, Beyond The Scene atau BTS kini dilaporkan bergabung dengan satu lagi agensi, Source Music yang menguruskan GFriend!

Berita tersebut turut disahkan oleh pengasas kedua-dua syarikat itu sendiri iaitu Bang Shi Yuk dan juga So Sung Jin.

Sementara itu, gabungan ini menjadikan kedua-dua grup popular itu sebagai rakan selabel bersama dengan grup rookie, TXT.

IKLAN

Dalam pada itu, media Newsen melaporkan bahawa Big Hit juga kini sedang dalam perancangan untuk bergabung dengan satu lagi agensi muzik namun setakat ini tidak dapat dipastikan syarikat mana.

Perkara itu disahkan oleh sumber dalaman agensi tersebut.

IKLAN

“Benar, Big Hit kini sedang dalam proses perbincangan untuk perkara tersebut (gabung dan ambil alih) satu lagi agensi namun setakat itu sahaja yang boleh dikongsikan. Kedua-dua pihak kelihatan sangat berminat dengan proposal masing-masing,” kata sumber tersebut. 

Ambil Alih YG Entertainment

IKLAN

Susulan itu, ada juga netizen yang mengharapkan agar Big Hit bergabung dan mengambil alih YG Entertainment dengan alasan syarikat tersebut mempunyai terlalu banyak talent yang tidak wajar diabaikan.

Namun, ada juga yang berpendapat bahawa perkara itu agak mustahil untuk dilakukan memandangkan nama YG sendiri sudah besar.

Sumber: Soompi