She’s booked & busy!

Baru-baru ini hangat di media sosial apabila netizen mendapati bahawa jadual aktiviti solo BLACKPINK Jennie ternyata amat padat setelah meninggalkan YG Entertainment.

ARTIKEL BERKAITAN: Tidak Lagi Bersama YG, Jennie Gerak ‘Solo’ Dengan Tubuh Agensi Sendiri

‘Booked & Busy’, Jadual Solo Jennie Semakin Padat Setelah ‘Bebas’ Dari YG Entertainment

Buat makluman, pada penghujung tahun 2023, YG Entertainment telah mengumumkan bahawa ahli BLACKPINK telah memperbaharui kontrak mereka dengan syarikat tersebut sebagai kumpulan tetapi bukan secara individu.

‘Booked & Busy’, Jadual Solo Jennie Semakin Padat Setelah ‘Bebas’ Dari YG Entertainment

Ia kemudiannya mendedahkan bahawa Jennie telah menubuhkan agensinya sendiri yang dipanggil ODDATELIER dan akan menjalankan aktiviti solonya di bawah syarikat baharu tersebut.

‘Booked & Busy’, Jadual Solo Jennie Semakin Padat Setelah ‘Bebas’ Dari YG Entertainment

Namun apa yang menarik perhatian netizen baru-baru ini adalah meskipun tahun 2024 baru sahaja bermula, jadual aktiviti solo Jennie kelihatan amat padat.

IKLAN

Sebagai contoh, foto baharu kolaborasi Jennie untuk Hera dan Coco Chanel baru sahaja dikeluarkan. Wow! 2 jenama sekaligus nampaknyaaa…

‘Booked & Busy’, Jadual Solo Jennie Semakin Padat Setelah ‘Bebas’ Dari YG EntertainmentJennie x Hera Cosmetic

‘Booked & Busy’, Jadual Solo Jennie Semakin Padat Setelah ‘Bebas’ Dari YG EntertainmentJennie x Coco Chanel

Selain itu, setelah diumumkan bahawa Jennie akan membintangi rancangan realiti baharu bertajuk Apartment 404, trailer singkat rancangan itu turut dikeluarkan pada 2 Januari.

Melihat kepada reaksi netizen terhadap trailer tersebut, rata-rata tidak sabar melihat keletah spontan Jennie di dalam rancangan itu.

IKLAN

Jika itu tidak mencukupi, pada hari yang sama trailer itu dikeluarkan, K-Pop Charts turut mengumumkan bahawa Jennie akan menjadi tetamu pertama dalam rancangan baharu Lee Hyori iaitu Red Carpet.

Tidak lama selepas pengumuman itu dibuat, Jennie dilihat memasuki bangunan KBS, yang menandakan penampilan pertamanya di rancangan KBS selain daripada rancangan muzik.

WOW…. Memang betul-betul ‘booked & busy’ penyanyi terkenal ini!

‘Booked & Busy’, Jadual Solo Jennie Semakin Padat Setelah ‘Bebas’ Dari YG Entertainment

Melihat kepada jadual aktiviti solo penyanyi berusia 27 tahun ini, rata-rata warganet membanjiri komen di media sosial dengan mengkritik tindakan YG Entertainment selama ini yang telah ‘menahan’ idola mereka daripada bergiat aktif.

IKLAN

“Selama ini ramai yang mempersalahkan Jennie kerana tidak aktif dan berlagak seolah dirinya ‘superstar’. Kini, kita sendiri tahu punca utama isu ini,” komen seorang peminat.

Jelas sekali bahawa majoriti peminat tidak dapat menyembunyikan keterujaan mereka untuk melihat Jennie berkembang dan bergiat lebih aktif di tahun 2024. Hwaiting Jennie!

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

KREDIT FOTO/ARTIKEL: Soompi, Koreaboo

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI