Foto: Allkpop

Kehebatan pengaruh muzik K-pop tidak boleh disangkal lagi apabila satu demi satu selebriti kelahiran Korea Selatan menempa nama dalam industri hiburan antarabangsa.

Baru-baru ini, kumpulan BTS telah memenangi anugerah Artist of The Year di American Music Awards 2021 mengalahkan nama-nama besar seperti Ariana Grande, Taylor Swift, Drake, Olivia Rodrigo dan The Weeknd.

ARTIKEL BERKAITAN : BTS Cipta Sejarah ‘Artist Of The Year’ Di AMAs – REMAJA

Terbaharu, kumpulan wanita popular Blackpink pula mencatat sejarah apabila menjadi artis pertama dalam sejarah yang meraih jumlah subscribers melebihi 70 juta orang di platform YouTube!

IKLAN
Blackpink Catat Rekod Sebagai Artis Pertama Miliki 70 Juta Subscribers Di YouTube
Foto: Allkpop

Menurut YG Entertainment, kumpulan K-pop itu merupakan selebriti pertama yang mempunyai jumlah subsribers seramai 70 juta orang di YouTube dan berjaya mencapai jumlah tersebut dalam masa lima tahun lima bulan sahaja setelah mula-mula membuka saluran YouTube pada 28 Jun 2016.

Blackpink Catat Rekod Sebagai Artis Pertama Miliki 70 Juta Subscribers Di YouTube
Foto: SCMP

Blackpink menewaskan Justin Bieber yang kini mengumpul seramai 66.4 juta subscribers di YouTube dan berada di kedudukankedua tertinggi di platform media sosial itu.

IKLAN

Melihatkan populariti yang diraih oleh Blackpink, tidak hairanlah sekiranya mereka mempunyai ramai pengikut di media sosial kan? Tahniah diucapkan kepada Blackpink!

BACA LAGI : Lisa Blackpink Positif COVID-19, Ahli Yang Lain Masih Menunggu Keputusan Swab – REMAJA

IKLAN

**

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: (1)

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI