Siapa tak kenal dengan Bill Gates, pemilik Microsoft dan tersenarai sebagai salah seorang orang terkaya di dunia. Memulakan usaha bisnes pada usianya 17 tahun, Bill Gates terus unggul dalam pencapaiannya.

Bill Gates Ramal Dunia Kembali Normal 2022, Bebas Tanpa COVID-19

Jika sebelum ini, jutawan ini pernah meramal dan memberi amaran tentang risiko datangnya pandemik pembawa maut dengan krisis kesihatan global seperti koronavirus. Gates juga pernah berkata pada 2015 ketika berucap untuk Ted Talk dengan meramalkan bahawa dunia tidak bersedia untuk menghadapi situasi wabak yang akan datang. “Tidak perlu panik, tapi kita harus bersedia,” katanya pada 2015.

IKLAN

Terbaru, dalam laporan yang dikeluarkan Reuters, Gates menyatakan bahawa dunia akan kembali normal pada akhir tahun 2022 berkat daripada kepantasan para pakar mencipta vaksin COVID-19, kata Bill Gates dalam wawancara untuk akhbar Poland Gazeta Wyborcza dan penyiar televisyen TVN24.

IKLAN
Bill Gates Ramal Dunia Kembali Normal 2022, Bebas Tanpa COVID-19
Photo by Britta Pedersen/picture alliance via Getty Images

“Pada akhir 2022, kita pada dasarnya akan kembali normal. Ini adalah tragedi luar biasa,” kata Gates. Dia juga menambahkan bahawa satu-satunya berita baik saat ini adalah dengan adanya vaksin yang sudah mula dilaksanakan di banyak negara, termasuk Malaysia.

IKLAN

Sejak berlakunya penularan pandemik COVID-19, beberapa negara dunia telah mengambil langkah bagi mengkaji vaksin untuk mengekang penyebaran virus berkenaan. Untuk info, kes positif COVID-19 global telah pun melepasi 127 juta orang dengan 2.79 juta kematian.

Moga ramalan Gates ini menjadi kenyataan. Apa-apa pun, ini hanya ramalan Gates. Kita sebagai orang Islam lebih baik berdoa dari mempercayai kata-kata manusia. Siapalah kita untuk menentukan sesuatu kan.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI