Ujibakat Pencarian Dewi Remaja 2018/2019 telahpun mula berlangsung sejak hari Sabtu dan Ahad lepas.

 

Walaupun baru 2 hari (dan berbaki 2 tarikh ujibakat lagi pada 6 dan 8 Oktober ini), para juri telahpun bertemu dengan ramai bakat baru yang mampu bersaing sengit untuk mendapatkan gelaran Dewi Remaja.

 

 

 

Dalam ramai-ramai tu, ada juga golongan artis yang turut mencuba nasib, seperti Didi Astillah (penyanyi Teka Teki) dan Neera Azizi (pelakon).

Soalnya, kenapa?

 

Didi Astillah

 

“Sebenarnya dari kecil, Didi ada minat untuk bidang peragaan, berinteraksi depan tv sebagai pengacara selain menyanyi tapi kurang peluang. Dewi Remaja mungkin boleh membuka peluang itu untuk Didi.

Tapi Didi tak rasa ke peluang tersebut lebih baik diberikan kepada peserta lain yang masih belum dikenali?

“Untuk Didi, Dewi Remaja ini bukan hanya untuk mereka yang fresh tetapi juga merupakan pengalaman yang tak semua orang akan dapat, termasuklah selebriti muda, influencer, model dan sebagainya. Jadi tak salah sekiranya Didi jadikan ia sebagai salah satu step di dalam karier Didi, sekiranya terpilih.

 

Neera Azizi

 

Bagi Neera Azizi pula yang pernah berlakon dalam drama popular seperti Sayangku Kapten Mukhriz dan Patahnya Sebelah Sayap, para juri tertanya juga mengapa Neera tak teruskan saja karier dalam bidang lakonan selepas dia dikenali oleh ramai produksi dan pengarah?

“Neera sudah lama tunggu momen ujibakat Dewi Remaja dibuka. Ya, Neera pernah mendapat peluang untuk berada dalam siri drama, photoshoot dan sebagainya. Tetapi Neera rasakan pencarian ini mampu membuka lebih banyak peluang.

“Neera pernah bergelar atlet boling Pahang, Neera pernah menjadi pelakon pembantu. Dan Neera ingin bergerak lebih jauh lagi dalam bidang yang diceburi. Dan sebab itu, Neera hadir bersama kakak, Zeera Azizi Sabtu lepas. Alhamdulillah, kami disenarai pendek oleh juri,” katanya yang pernah kami paparkan di dalam Majalah Remaja isu Januari 2017.

 

* * * * *

Mereka mungkin nampak popular, ada followers dan pernah bergelar penyanyi atau pelakon. Tetapi nampaknya masih nak sahut cabaran Dewi Remaja untuk pergi ke tahap yang lebih baik.

Korang rasa, Didi dan Neera akan dipilih menjadi finalis? 

 

CER KOMEN SIKIT