Ujibakat pencarian Dewi Remaja 2019 bakal bermula dalam tempoh 10 hari saja lagi.

 

Banyak momen penting yang akan peserta lalui semasa sesi ujibakat. Tanyalah kepada mana-mana finalis Dewi Remaja (atau Hero Remaja) terdahulu. Tentunya sesi ujibakat adalah antara yang tidak dapat mereka lupakan sehingga ke hari ini.

Seperti pada tahun lalu, ramai yang ingin mencuba nasib untuk merebut gelaran Dewi Remaja. Dan ada di antara mereka yang juga telab bergelar selebriti! Contohnya seperti Didi Astillah (penyanyi Teka Teki) dan Neera Azizi (pelakon).

Soalnya, kenapa?

“Sebenarnya dari kecil, Didi berminat dengan bidang peragaan, berinteraksi depan tv sebagai pengacara selain menyanyi tapi kurang berpeluang. Dewi Remaja mungkin boleh membuka peluang itu untuk Didi.

IKLAN

Tapi Didi tak rasa ke peluang tersebut lebih baik diberikan kepada peserta lain yang masih belum dikenali?

“Untuk Didi, Dewi Remaja bukan hanya untuk mereka yang fresh tetapi juga merupakan pengalaman yang tak semua orang akan dapat, termasuklah selebriti muda, influencer, model dan sebagainya.

“Jadi tak salah sekiranya Didi jadikan ia sebagai salah satu step dalam karier Didi, sekiranya terpilih.”

Artis Juga Pernah Datang Ke Ujibakat Dewi Remaja, Neera Azizi & Didi Astillah Jawab Kenapa
Didi Astillah

Bagi Neera Azizi pula yang pernah berlakon dalam drama popular seperti Sayangku Kapten Mukhriz dan Patahnya Sebelah Sayap, para juri juga tertanya mengapa Neera tak teruskan saja karier dalam bidang lakonan selepas dia dikenali oleh ramai produksi dan pengarah?

IKLAN

“Neera sudah lama tunggu peluang ujibakat Dewi Remaja dibuka. Ya, Neera pernah dipanggil untuk siri drama, photoshoot dan sebagainya. Tapi Neera rasakan pencarian ini mampu membuka lebih banyak peluang.

“Neera pernah bergelar atlet boling Pahang, Neera pernah menjadi pelakon pembantu. Dan Neera ingin bergerak lebih jauh lagi dalam bidang yang diceburi. Dan sebab itu, Neera datang bersama kakak, Zeera Azizi yang sejurus selepas itu terpilih ke Top 12.

Artis Juga Pernah Datang Ke Ujibakat Dewi Remaja, Neera Azizi & Didi Astillah Jawab Kenapa
Neera Azizi

Mereka mungkin popular, ada followers dan pernah bergelar penyanyi atau pelakon. Tetapi nampaknya masih nak sahut cabaran Dewi Remaja untuk pergi ke tahap yang lebih baik.

IKLAN

Korang rasa, ada tak selebriti yang akan ke ujibakat Dewi Remaja 2019, September ini?

*

Hey Girls, We’re Back!

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI