Susulan kejadian video tular yang berlaku pada minggu lepas melibatkan bekas juara Dewi Remaja 2018/2019 dan beberapa finalis lain, hari ini dua orang lagi datang untuk berhadapan dengan pihak pengurusan untuk sesi penjelasan.

 

Faizni Fazreen Fazera binti Faizul, 20 dan Erni Nurshahira binti Khairul Zaman, 23 tampil untuk berjumpa dengan pihak Nu Ideaktiv Sdn Bhd dan Majalah Remaja bagi kes yang melibatkan mereka.

Atas kesalahan melanggar kontrak yang telah mereka baca dan persetujui sebelum menyertai pencarian Dewi Remaja 2018/2019, gelaran finalis Dewi Remaja milik mereka terpaksa ditarik balik.

Bekas Finalis Dewi Remaja, Fazreen Fazera & Ernisha Tampil Dengan Permohonan Maaf

Di dalam kontrak tersebut, telah termaktub di bawah satu seksyen ‘Standard Terms and Conditions’ yang melarang para peserta daripada berkelakuan kurang sopan, tidak senonoh atau melakukan apa jua perbuatan dan membuat kenyataan yang boleh menjejaskan kredibiliti dan reputasi penganjur dan pemilik jenama iaitu Nu Ideaktiv Sdn Bhd dan yang  reputasi para peserta sendiri.

Akur dengan keputusan tersebut sejak minggu lalu lagi, Fazreen dan Ernisha yang tidak ditemani oleh sesiapa pada tengah hari tadi telahpun mengemukakan permohonan maaf secara terbuka kepada pihak media.

“Di sini saya ingin memohon maaf kerana saya akui perbuatan melanggar kontrak itu adalah kesalahan saya. Saya berharap dengan pengakuan ini, isu ini tidak akan dipanjangkan,” katanya yang tampil serba hijau.

IKLAN

“Kami pun tidak mahu fikirkan mengenai apa-apa pertuduhan yang saya muat naik sebelum ini. Past is past, saya hanya ingin fikir secara positif. Mungkin ada hikmah kejadian ini berlaku.”

Fazreen turut meluahkan permohonan maaf dengan berkata, “Saya memohon maaf, saya tahu ia kesalahan saya dan ia boleh menjejaskan nama saya serta syarikat. Saya berharap perkara yang lepas itu tidak lagi dikenang, dan semoga selepas ini hanya perjalanan karier saya yang diperkatakan.”

Bekas Finalis Dewi Remaja, Fazreen Fazera & Ernisha Tampil Dengan Permohonan Maaf

 

***

IKLAN

Apabila ditanya mengenai perancangan seterusnya, ini yang Fazreen dan Ernisha ingin kongsikan.

Bekas Finalis Dewi Remaja, Fazreen Fazera & Ernisha Tampil Dengan Permohonan Maaf

“Saya ingin gunakan waktu terdekat ini untuk memperbaiki diri sendiri dari dalaman. InsyaAllah hanya kemudian, saya akan menyertai kelas lakonan untuk memantapkan skil lakonan,” kata Ernisha.

Bagi Fazreen pula, “Segala kelemahan yang akan cuba saya atasi. Mana yang jernih itu kita bawa ke depan, yang keruh itu kita tinggalkan. Dari segi karier itu, ada tawaran yang datang tetapi saya perlukan masa dulu untuk fokus untuk diri sendiri. But not too long.”

 

IKLAN

***

Akhir kata buat para pengikut mereka, Fazreen mewakili Ernisha berkata, “Kepada followers kami berdua, masih ramai yang memberikan kata-kata semangat dan mendoakan kejayaan kami. Untuk itu, kami berterima kasih. Diharap kalian semua masih boleh menerima bakat kami di dalam industri ini.

Bekas Finalis Dewi Remaja, Fazreen Fazera & Ernisha Tampil Dengan Permohonan Maaf

“Kami belajar daripada kesilapan ini, sama juga seperti kita yang pernah melakukan kesalahan sebelum ini. Bagi yang mengecam, kami ambil jalan untuk tidak menghantar reply kepada mereka.”

Bagi pihak Nu Ideaktiv Sdn Bhd dan Majalah Remaja sendiri, kami meminta agar ruang dan masa diberikan kepada bekas finalis yang terlibat di dalam isu ini. Masa ini perlu untuk mereka kembali dari kesilapan dan melangkah ke masa hadapan yang lebih positif.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI