Memiliki pakej yang sempurna, Amy Nur Tinie pengacara, model dengan memiliki ketinggian 173 sentimeter ini tampak selesa dengan task yang diberikan dalam casting Dewi Remaja 2019.

Mana tidak kekoknya, gadis manis berusia 23 tahun yang mesra disapa Tinie ini memang biasa menyertai pertandingan ratu cantik dan pernah menyandang pelbagai kemenangan, antara yang dimenanginya ialah juara Miss Malaysia Kebaya 2016.

“Ilmu Tak Akan Habis”, Amy Nur Tinie Cuba Nasib DiDewi Remaja 2019

“Ilmu Tak Akan Habis”, Amy Nur Tinie Cuba Nasib DiDewi Remaja 2019

“Ilmu Tak Akan Habis”, Amy Nur Tinie Cuba Nasib DiDewi Remaja 2019

IKLAN

 

Walaupun sudah mempunyai ‘nama’ dan berpengalaman lebih daripada peserta-peserta lain tatapi tinie tetap bersikap rendah diri. Beliau berhadap dapat belajar lebih lagi jika berjaya terpilih dalam pertandingan dewi remaja 2019 kerana ini merupakan impiannya sejak kecil lagi.

IKLAN

Program Dewi Remaja Berbeza Dengan Yang Lain 

Minatnya yang mendalam terhadap pengacaraan dan impiannya dari kecil untuk menyertai Dewi Remaja membawa dirinya hadir pada hari ini.

 

View this post on Instagram

 

@amynurtinie #dewiremaja2019 #dewiremaja

A post shared by Majalah Remaja, MY (@majalahremaja) on

IKLAN

Mengakui menyertai Dewi Remaja untuk dijadikan sebagai platform untuknya lebih berjaya walaupun sudah banyak menyertai pelbagai pertandingan sejak dari kanak-kanak lagi.

“Ilmu tidak akan habis, saya berharap jika saya berjaya ke peringkat seterusnya saya dapat mengembangkan lagi bakat yang saya ada,’ Ujar Tini

Menjadikan pengalaman yang dimiliki sebagai kelebihan buatnya. Namun beliau terus berdoa agar mampu ke peringkat seterusnya. Good luck kami ucapkan buat Amy Nur Tinie dan moga terus berjaya di masa akan datang.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI