Ariana Grande kini lebih berkuasa berbanding Selena dan Kylie.

 

Hujung minggu lalu, Ariana Grande telah melakukan kemunculan sulung di atas pentas selepas negara Amerika Syarikat diletakkan di bawah perintah berkurung dek kerana wabak Covid-19 yang teruk melanda negara tersebut.

Sebagai salah seorang artis yang melakukan persembahan secara virtual bersama Lady Gaga, Ariana dan Gaga memuaskan hati ramai peminat mereka apabila turut membawa pulang anugerah untuk Lagu Tahunan, Kolaborasi Terbaik dan Sinematografi Terbaik untuk lagu Rain On Me.

Selepas kejayaan tersebut, nampaknya Ariana sekali lagi mencipta rekod baharu hari ini!

Secara rasminya, Ariana Grande kini ialah personaliti perempuan paling popular di Instagram dengan jumlah pengikut paling ramai.

 

Ariana Grande KALAHKAN Kylie Jenner & Selena Gomez Untuk..

Ariana Grande KALAHKAN Kylie Jenner & Selena Gomez Untuk..

IKLAN

 

Pengikutnya kini mencecah angka 200 juta orang, melebihi pengikut Selena Gomez (190 juta) dan Kylie Jenner (193 juta)! Ariana juga adalah perempuan pertama yang berjaya mencapai angka 200 juta itu.

Bagaimanapun secara keseluruhan, pemain bola sepak Portugal Cristiano Ronaldo masih merupakan personaliti paling popular di Instagram dengan sejumlah 238 juta pengikut.

Naturally, Lady Gaga menjadi antara orang pertama yang mengucapkan tahniah kepada Ariana di atas kejayaan tersebut.

Ariana Grande KALAHKAN Kylie Jenner & Selena Gomez Untuk..

IKLAN

“Congratulations to my friend Ariana Grande for 200 million followers! You are a queen, wear that crown!

 

Menariknya, personaliti yang ‘membuat duit’ terbanyak di Instagram bukannya terdiri daripada Ariana, Kylie, Selena ataupun Cristiano. Menurut Instagram, Dwayne ‘The Rock’ Johnson (180 juta pengikut) kini memegang title tersebut.

Ariana Grande KALAHKAN Kylie Jenner & Selena Gomez Untuk..

IKLAN

Keuntungan yang dicapai The Rock menerusi Instagram saja telah meningkat 15 peratus berbanding tahun lepas. Percaya tak, satu posting oleh The Rock saja bernilai USD1 juta tau!

Selain mereka berlima, antara personaliti lain yang giat mengaut keuntungan di Instagram ialah Beyonce, Justin Bieber dan Taylor Swift.

Haihh, best-nya lah kalau boleh menjadi The Rock! Tak jadi paling popular pun tak apa, asalkan duit masuk hehe..

*

Bercakap mengenai Rain On Me nyanyian Lady Gaga dan Ariana Grande, jom lihat 5 stail pelitup muka ataupun face mask yang dipakai oleh Gaga pada acara VMAs 2020, Isnin lalu.

Lady Gaga Kembali ‘Menggila’ Dengan 5 Jenis Face Mask DI VMAs 2020

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI