Sumber: Apple

Hari yang dinanti-nanti pengikut setia Apple telah pun tiba. Apple kini telah melancarkan siri iPhone 13 dengan penggunaan cip pemproses baharu iaitu Apple A15 Bionic.

Hadir dengan skrin sebesar 6.1″ daripada panel OLED dengan resolusi Super Retina XDR, iPhone 13 Mini pula hadir dengan skrin sebesar 5.4″. Masih megekalkan tradisi siri iPhone, dua variasi lagi turut diperkenalkan iaitu iPhone 13 Pro serta Max.

Bagi iPhone Pro dan Pro Max, kedua-keduanya menggunakan paparan Super Retina XDR bersama teknologi ProMotion dengan skrin adaptif kadar segar semula 120Hz.

IKLAN
Sumber: Apple

Daripada segi rekaan, model ini mempunyai panel sisi logam aluminium yang rata menyerupai model tahun lalu, manakala kaca hadapan pula hadir dengan pelindung seramik yang lebih tahan hentakan.

Mesti korang dah tak sabar nak tahu harga siri iPhone terbaharu ini kan?

IKLAN

iPhone 13 ditawarkan pada harga bermula dari RM 3899 untuk storan sebesar 128GB dan meningkat ke RM5299 untuk model dengan 512GB. Manakala, iPhone 13 Mini pula dijual pada harga bermula RM 3399 untuk model 128GB dan RM4799 untuk model 512GB.

Tanda harga bagi iPhone 13 Pro adalah RM4,899 manakala untuk versi Pro Max adalah RM5,299.

IKLAN
Sumber: Apple
Sumber: Apple

iPhone 13 ini juga hadir dengan seleksi warna merah jambu, biru, Midnight, Starlight dan Product (RED).

Sumber: (1)