Bagi generasi 90-an, mesti korang ingat lagi dengan rancangan Club Mickey Mouse.

 

Kalau dulu semasa disiarkan di Amerika Syarikat, nama-nama besar seperti Britney Spears, Ryan Gosling, Christina Aguilera dan Justin Timberlake muncul dari Club Mickey Mouse. Sekarang apabila ia dihasilkan sendiri oleh produksi di Malaysia, mungkin sekali ahli Mouseketeers kita akan menjadi selebriti besar tak lama lagi.

Club Mickey Mouse dianggotai oleh Charis, Gabriel, Wafiy, Dheena, Erissa, Faiz dan yang paling terbaru, Ellya. Rata-rata baru berusia sekitar 16 ke 18 tahun, Ellya pula baru berusia 14 tahun! Namun, daripada apa yang kami tonton pada musim pertama Club Mickey Mouse, mereka sememangnya berbakat.

 

[ CONTEST ] Apa Jadi Bila Grup Mouseketeer Bergabung Dengan Selebriti Malaysia?

 

Itu baru di studio rakaman.

Apabila Disney Malaysia membawa mereka untuk mengadakan persembahan live di atas pentas sempena Club Mickey Mouse: LIVE! pada 18 dan 19 Ogos lepas di MyTown Mall, Cheras, penulis dapat saksikan sendiri bakat mereka mengendalikan penonton di atas pentas.

BACA: Kenali 7 Mouseketeers Club Mickey Mouse Malaysia

 

[ CONTEST ] Apa Jadi Bila Grup Mouseketeer Bergabung Dengan Selebriti Malaysia?

 

Bukan senang okay untuk bercakap, menyanyi, menari dan menjadikan sesebuah show menarik ditonton selama sejam. But they definitely did that and proved, age is not a problem at all.

“Kami sudah wujudkan chemistry sejak musim pertama lagi, semasa rehearsal sehinggalah sekarang. Mouseketeers akan saling memberi tunjuk ajar, tak kiralah dia lebih muda atau tua. Mungkin sebab itu, kami mudah bekerjasama di atas pentas,” kata Gabriel semasa berjumpa dengan REMAJA – hanya beberapa minit sebelum beraksi bersama Mouseketeers yang lain.

 

[ CONTEST ] Apa Jadi Bila Grup Mouseketeer Bergabung Dengan Selebriti Malaysia?

IKLAN

 

Kini,Club Mickey Mouse di saluran Disney (Astro 615) telah memasuki musim kedua dan ditayangkan sejak 6 Julai lalu pada hari Jumaat, jam 2.30 petang.

And so we asked, apa yang berbeza pada kali ini berbanding musim pertama?

“Untuk kali ini, kami banyak berjumpa dengan selebriti terkenal. Jadi kami dapat bekerja dengan mereka. Kali ini, kita ada Hael Husaini, Haqiem Rusli, Diana Danielle dan Audi Mok.

“Dengan Audi, kami telah rakamkan single Start Me Up. Korang semua kenal kan dengan lagu-lagu yang beliau pernah cipta untuk Faizal Tahir, Joe Flizzow, Datuk Seri Siti Nurhaliza dan ramai lagi. So kami pun excited untuk korang dengarkan Start Me Up.

“Selain Audi, kami pun nyanyikan lagu ciptaan Aizat, Anas Amdan dan Mia Palencia,”kata Wafiy.

BACA: Erissa, Mouseketeers Club Mickey Mouse Ingin Jadi Seperti Britney Spears

 

[ CONTEST ] Apa Jadi Bila Grup Mouseketeer Bergabung Dengan Selebriti Malaysia?

 

Selepas ini, para Mouseketeers masih ada satu lagi tarikh persembahan di IPC Shopping Centre, Mutiara Damansara pada 1 & 2 September ini, jam 12 tengah hari.

IKLAN

Jadi bagi korang yang tak sempat untuk menyaksikan mereka lagi, save your date & jumpa di sana.

Tapi sebelum itu, jom tengok muzik video Start Me Up oleh Club Mickey Mouse ni.

 

 

 

Jom Menangi Pass Meet & Greet, Speakers & Botol Club Mickey Mouse !

Disney Malaysia bersama REMAJA ingin mengajak korang untuk datang menonton Club Mickey Mouse: LIVE pada Sabtu ini, jam 12pm. Selain itu, 10 pemenang juga berpeluang untuk mendapatkan 1 pas Meet & Greet bersama Mouseketeers, 1 speaker Club Mickey Mouse dan 1 botol air Club Mickey Mouse.

 

Mudah je caranya. Jawab soalan dan slogan serta isikan butir peribadi korang seperti di bawah. Hantarkan melalui Direct Message (DM) ke Instagram @majalahremaja. Pemenang akan diumumkan esok!

 

IKLAN

SOALAN

Di manakah lokasi persembahan untuk Club Mickey Mouse: LIVE pada 1 September 2018 (Sabtu ini)?

 

SLOGAN

Saya paling meminati (ahli Mouseketeer) daripada Club Mickey Mouse kerana……

(Tak melebihi 15 patah perkataan)

 

BUTIRAN DIRI

Nama:

Nombor Kad Pengenalan:

Alamat:

No Telefon:

Email:

Instagram:

Facebook:

(Butiran diri hanyalah untuk simpanan Majalah Remaja. Ia TIDAK AKAN digunakan untuk tujuan lain atau diserahkan kepada pihak asing.)