Sumbe Foto: Instagram @aniqshr

 

Menerusi drama Tak Sempurna Mencintaimu yang baru saja melabuhkan tirai semalam, pelakon Intan Najuwa dan bakat baharu, Aniq Suhair mungkin melakonkan watak sebagai adik beradik, Siratul dan Safwan.

Begitupun, keserasian yang tercetus dalam babak-babak yang membabitkan mereka berdua telah mencuri tumpuan penonton yang merasakan mungkin ada sesuatu di antara gandingan tersebut di luar set.

Gandingan Serasi ‘Tak Sempurna Mencintaimu’, Ada Apa-Apa Ke Aniq Suhair & Intan Najuwa?Sumber Foto: Instagram @aniqshr.

Bukan mudah untuk mencetuskan chemistry sebegitu rupa biarpun ini merupakan kali pertama mereka dipertemukan di set penggambaran yang sama.

Eh, tak sengaja ter-speculate pula bulan puasa sekarang. Hiks!

IKLAN

Apapun, REMAJA dapatkan sendiri jawapan daripada empunya badan sekiranya ada sesuatu yang istimewakah di antara mereka berdua?

Katanya, “Kami hanya kawan macam biasa. Dekat set pun kami dah seperti adik-beradik. Masing-masing ‘masuk air’.

“Pada awal penggambaran, kami masih dalam sesi memperkenalkan diri. Namun bila sudah mendapat rentak watak yang dibawakan, (saya) mudah mendapatkan keserasian bersama Intan Najuwa.

IKLAN

“Dalam set nampak seperti adik-beradik, tapi di luar kami berdua ‘gila-gila’. Aniq pun selalu terkenang kembali kenangan kami semua shooting di Perlis selama empat bulan. Macam-macam yang kami lalui.

“Kalau diberi peluang untuk menyambung sekuel kepada drama ini, memang Aniq akan ambil tawaran itu,” kongsi finalis pencarian Hero Remaja 2020 ini semasa menjalani penggambaran bersama Nu Ideaktiv, baru-baru ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANIQ SUHAIR (@aniqshr)

IKLAN

Aniq turut meluahkan rasa syukur apabila melihat respon penonton setia Tak Sempurna Mencintaimu terhadap watak Safwan yang dilakonkan. Tambahan pula, ini merupakan watak pertama yang memaksanya keluar dari zon selesa.

“Alhamdullilah, watak saya diterima oleh penonton. Aniq juga boleh nampak ada improvement dari segi teknik lakonan kerana saya berpeluang digandingkan oleh ramai pelakon veteran seperti Wan Maimunah, Lydiawati, Azza Elite serta Redza Rosli, Fendy Bakri dan Intan sendiri. Mereka banyak turunkan ilmu lakonan kepada Aniq dari semasa ke semasa,” kongsinya.

Dalam perkembangan lain, Aniq bakal muncul dalam dua buah telemovie sempena perayaan Hari Raya Aidilfitri ini yang berjudul Dolla bersama grup Dolla dan Comel yang menceritakan tentang watak kucing.

Tonton temubual penuh REMAJA bersama Aniq Suhair di bawah.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI