‘Angan-angan jadi impian, impian jadi cita-cita’

Itulah serangkap lirik lagu Apa Khabar nyanyian Joe Flizzow yang dapat digambarkan buat penyanyi popular yang juga anggota kumpulan K-Pop BigBang, T.O.P pada masa ini, apabila bakal menyertai perjalanan ke angkasa lepas pada tahun hadapan bersama SpaceX, syarikat aeroangkasa milik individu kedua terkaya dunia, Elon Musk.

Menerusi satu perkongsian di Instagram dearMoon, T.O.P menzahirkan keterujaannya apabila dipilih menjadi salah seorang penumpang bertuah.

ARTIKEL BERKAITAN: Mengapa T.O.P Tinggalkan YG Entertaiment Pada Hari Sama BIGBANG Umun Comeback?

Angan-Angan Jadi Kenyataan, T.O.P Big Bang Bakal Jelajah Angkasa Lepas

“Sebagai seorang artis Korea, saya berharap projek dearMoon akan memberi inspirasi kepada dunia. Saya mahu memberi harapan kepada orang ramai dan membuat mereka yang mempunyai impian berfikir bahawa tiada apa yang mustahil.”

IKLAN

“Saya amat berbesar hati kerana dapat menjadi sebahagian daripada projek dearMoon. Saya sentiasa berfantasi mengenai angkasa lepas dan bulan sejak kecil lagi.

“Apabila dimaklumkan saya terpilih sebaga salah seorang kru, saya amat teruja. Saya mahu kembali ke Bumi sebagai artis dengan inspirasi baharu. Saya tidak takut untuk mengembara ke bulan dan tidak gentar dengan pengalaman baharu ini,” katanya.

IKLAN

Angan-Angan Jadi Kenyataan, T.O.P Big Bang Bakal Jelajah Angkasa Lepas

Selain itu, perjalanan ke angkasa lepas berkenaan merupakan sebahagian daripada dearMoon iaitu projek pelancongan angkasa lepas dan seni yang dirancang oleh Yusaku Maezawa, bilionair serta pengasas pusat beli-belah atas talian terbesar Jepun, ZozoTown.

IKLAN

Starship yang dibina oleh SpaceX dilaporkan bakal melakukan perjalanan mengelilingi bulan selama enam hari sebelum kembali ke Bumi. Bagaimanapun belum ada pengumuman bilakah projek dearMoon ini bakal dilaksanakan memandangkan prototaip Starship yang dibangunkan oleh SpaceX untuk menerokai bulan dan planet Marikh mash belum berjaya terbang ke orbit.

Selain T.O.P, tujuh lagi artis yang tersenarai adalah penerbit dan DJ terkenal Amerika Steve Aoki, personaliti YouTube Tim Todd, pereka tari Czechia Yemi Ad, jurufoto Ireland Rhiannon Adam, jurufoto Britain Karim Ilya, pembikin filem Amerika Brendan Hall serta aktres India Dev Joshi.

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

SUMBER FOTO: Instagram T.O.P