Empat tahun peminat BIGBANG menantikan berita gembira ini.

Akhirnya, YG Entertainment pada hari ini mengesahkan bahawa grup popular di bawah label mereka, BIGBANG bakal melakukan kemunculan semula; yang pertama selepas tempoh hampir empat tahun.

Kali terakhir BIGBANG muncul sebagai sebuah grup di khalayak ramai adalah sewaktu mereka meluncurkan single digital berjudul Flower Road pada Mac 2018 dengan jumlah ahli yang lengkap.

Sejak itu, banyak yang telah berlaku ke atas BIGBANG termasuklah kes mahkamah Seungri sehingga memaksa penyanyi tersebut meninggalkan empat ahli lain untuk berhenti bersara daripada industri hiburan.

IKLAN

ARTIKEL BERKAITAN : [ Terkini ] Seungri Big Bang Berdepan Hukuman Penjara 5 Tahun Kes Pelacuran – REMAJA

Dalam tempoh itu juga, G-Dragon, T.O.P, Taeyang dan Daesung juga telah berjaya menamatkan servis ketenteraan yang diwajibkan ke atas semua warganegara lelaki di Korea Selatan. Malah, Taeyang juga menjadi ahli pertama menamatkan zaman bujangnya dan bakal meninang cahaya mata tidak lama lagi.

BACA LAGI : Taeyang Big Bang Bakal Timang Cahaya Mata Pertama Tidak Lama Lagi – REMAJA

IKLAN
Mengapa T.O.P Tinggalkan YG Entertaiment Pada Hari Sama BIGBANG Umum ‘Comeback’?
(Dari Kiri) : Daesung, G-Dragon, Taeyang dan T.O.P.

Menurut YG, BIGBANG akan meluncurkan lagu baharu pada musim bunga ini. Sekalipun tarikh rasmi pelancarannya masih belum didedahkan, rakaman lagu tersebut khabarnya telah disiapkan dan mereka sedang rancak mengikuti penggambaran video muziknya pula.

Cuma, sedikit memeranjatkan apabila YG Entertainment turut mengumumkan pemergian T.O.P yang tidak lagi akan berada di bawah pengurusan syarikat itu selepas ini.

16 tahun tempoh T.O.P menjadi anak didik YG dan bagi rapper berkarisma itu, sudah tiba masanya untuk dia bergerak secara lebih bebas sebagai seorang artis dan usahawan. Tapi korang jangan risau kerana T.O.P masih sebahagian daripada grup BIGBANG.

IKLAN

“Kami menghormati keinginan T.O.P untuk memperluaskan lagi skop aktiviti perseorangannya selain aktiviti  promosinya bersama BIGBANG. Dia telah membuat keputusan ini setelah persetujuan dengan ahli yang lain.

“Selagi syarat-syaratnya masih sama, T.O.P akan sentiasa menyertai aktiviti BIGBANG apabila dia mampu melakukannya,” catat kenyataan itu.

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.