Drama siri Korea sekali lagi berada di kedudukan teratas penstriman digital Netflix, All Of Us Are Dead mencatatkan kejayaan membanggakan.

ARTIKEL BERKAITAN : Watak Zombi Paling ‘Kebal’, Kenali ‘Yoon Gwi Nam’ Dalam Siri All Of Us Are Dead

‘All Of Us Are Dead’, Siri Bukan Bahasa Inggeris Paling Banyak Ditonton Di Netflix Pada 2022

Drama ini menceritakan tentang pelajar yang terperangkap di sekolah ketika virus zombie merebak dan mereka berhempas pulas berjuang untuk meneruskan hidup. Siri ini adalah berdasarkan webtoon popular dari Jong Dong Geun yang dikenali sebagai ‘novel grafik zombi gaya Korea’.

Netflix baru-baru ini telah mengeluarkan senarai rancangan yang paling banyak ditonton di platform tersebut pada tahun 2022.

IKLAN

Menurut data yang dikumpul dari 1 Januari hingga 18 Disember, hanya 3 K-Drama yang berjaya menduduki dalam senarai Top 10 rancangan bukan bahasa Inggeris yang paling banyak ditonton di Netflix, iaitu “All Of Us Are Dead” di tempat pertama dan “Extraordinary Attorney Woo” di tempat kedua.

‘All Of Us Are Dead’, Siri Bukan Bahasa Inggeris Paling Banyak Ditonton Di Netflix Pada 2022
Foto Via News1

Kemudian, drama lakonan Kim Se-jeong dan Ahn Hyo-seop iaitu “Business Proposal” turut tersenarai dan berada di tempat kelapan.

IKLAN

Dalam pada itu, drama “All Of Us Are Dead” telah disahkan akan kembali dengan musim kedua selepas menerima sambutan hangat untuk musim pertama.

Tahniah buat semua pelakon dan krew drama ‘All Of Us Are Dead’ , tak sabar nak tonton siri terbaru mereka nanti!

IKLAN

BACA : 13 Fakta Menarik Tentang Park Solomon, Pelakon All Of Us Are Dead Yang Semakin Popular

Sumber : News1

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI