Rata-rata sekarang orang sibuk bercakap tentang drama siri Korea terbaru di penstriman digital Netflix, All Of Us Are Dead.  Sehingga drama ini mencatat tangga pertama ranking global selepas sehari tayangan tau.

Hebat tak?

Watak Zombi Paling ‘Kebal’,  Kenali ‘Yoon Gwi Nam’ Dalam Siri All Of Us Are Dead

Kalau korang dah tonton drama bersiri ini mesti korang ‘geram’ dengan watak Yoon Gwi Nam ni. Watak seorang pembuli tegar di sekolah dalam drama bersiri All of Us Are Dead ini.

Punya lah kebal pembuli ini sampai selepas dibaham zombi, beliau tidak bertukar menjadi zombi yang ganas malah dia menjadi seperti manusia biasa dengan kekuatan luar biasa dan paling liat nak mati. Dua, tiga kali jatuh dari tempat tinggi, kena tikam pun tak mati.

Yoo-In-Soo salah seorang pelakon dan model Korea Selatan yang semakin meningkat nama dalam bidang seni ini. Walaupun watak yang dibawanya sangat menjengkelkan namun dengan kepakaran membawa watak membuatkan pelakon yang berusia 24 tahun ini mendapat pujian ramai. Dia memulakan kerjaya sebagai pelakon sejak tahun 2017 lagi.

IKLAN

Watak Zombi Paling ‘Kebal’,  Kenali ‘Yoon Gwi Nam’ Dalam Siri All Of Us Are Dead

Drama ini menceritakan tentang pelajar yang terperangkap di sekolah ketika virus zombie merebak dan mereka berhempas pulas berjuang untuk meneruskan hidup. Siri ini adalah berdasarkan webtoon popular dari Jong Dong Geun yang dikenali sebagai ‘novel grafik zombi gaya Korea’.

Ini sedikit sebanyak biodata Yoo-In-Soo

IKLAN

Nama sebenar: Yoo In Soo
Nama panggilan: Yu in Su, Yu In Soo, Yoo In Su
Negara: Korea Selatan
Tarikh Lahir: 25 Mac 1998

Watak Zombi Paling ‘Kebal’,  Kenali ‘Yoon Gwi Nam’ Dalam Siri All Of Us Are Dead

Walaupun namanya jarang kita dengari, namun ini bukanlah drama bersiri All of Us Are Dead ini bukan drama pertama dia memegang watak sebagai pembuli kerana dalam drama bersiri Sweet Revenge, dia memegang watak sebagai ahli kumpulan yang suka membuli rakan sekolah juga.

IKLAN

Drama dan filem yang pernah dibawanya selain All of Us Are Dead (2022), At A Distance, Spring is Green (2021), Stranger 2 (2020), Chocolate (2019-2020), Love Alarm (2019), At Eighteen (2019), Mama Fairy and the Woodcutter (2018), ID: Gangnam Beauty (2018), Life (2018), Sweet Revenge (2017), Avengers Social Club (2017), School 2017 (2017), While You Were Sleeping (2017) dan Strong Woman Do Bong-Soon (2017).

BACA LAGI : Facebook Tidak Lagi Selamat? 500 Juta Data Peribadi Pengguna Facebook Terdedah Termasuk Malaysia

Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti telegram rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Sumber: Mydramalist

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI