Aplikasi Tik Tok kian mendapat sambutan hangat oleh masyarakat dunia, namun ia tidak dapat daripada kontroversi yang melanda. Seperti sebelum ini, India sudah pun mengharamkan Tik Tok dan khabarnya, Amerika Syarikat juga bakal menyusul.

Baru-baru ini, dikatakan akaun milik selebriti Korea telah dipadamkan. Syarikat yang berkaitan dengan aplikasi itu telah memberitahu JTBS News bahawa mereka tidak dapat menjelaskan kenapa akaun-akaun tersebut dipadamkan.

Ramai selebriti Korea, termasuklah Gary daripada Leessang yang mempunyai jumlah pengikut hampir 1.5 juta, HyunA sebanyak 2.5 juta pengikut, serta akaun TikTok ahli Super Junior iaitu Heechul. Terdapat 13 akaun selebriti Korea yang hilang dan antaranya adalah Rain, MAMAMOO dan Hyoyeon.

IKLAN

Akaun TikTok Selebriti Korea Tiba-Tiba Dipadamkan, Dah Kenapa Pula?

Wakil dari TikTok telah membuat kenyataan bahawa hal ini berlu mungkin disebabkan oleh syarikat pengurusan selebriti terbabit. Mereka tidak dapat menjelaskan punca sebenar kenapa perkara ini boleh berlaku.

IKLAN

Akaun TikTok Selebriti Korea Tiba-Tiba Dipadamkan, Dah Kenapa Pula?

Netizen di Korea tertanya-tanya adakah China telah melarang produk dan budaya dari Korea? Namun, masih ada beberapa akaun dikalangan selebriti Korea yang tidak dipadamkan seperti akaun Seventeen dan pelakon, Ryu Joon Yeol.

IKLAN

Ha, misteri juga kan tiba-tiba akaun TikTok mereka boleh hilang. Rindulah nak tengok Rain menari nanti.. Ehh.. Hiks!

Sumber: allkpop.com