9 Alasan Cliche Lelaki Bila Nak Reject Perempuan

1358

Bila lelaki dah mula berubah hati, nak minta putus dengan girlfriend rasanya macam tak ada alasan kukuh. Kalau break up tiba-tiba pula, mahunya nanti makan kasut saiz 7.

So, selalunya apa lelaki buat kalau tiba-tiba rasa dah tak suka dengan perempuan ya?

Untuk korang yang nak tahu, ini biasanya alasan cliche yang diberikan lelaki untuk reject cinta korang tanpa alasan yang kukuh.

1.  “Awak terlalu baik”

“Awak terlalu baik untuk saya. Saya rasa saya tak sepadan dengan awak.”

“Saya tak layak untuk awak. Awak terlalu baik. Saya doakan awak dapat yang lagi baik daripada saya.”

Dah tu, kau nak ‘girlfriend daripada neraka ke?’ Haha!

2. Ada tanggungjawab

“Saya masih ada tanggungjawab pada mak ayah dan adik-adik.”

“Komitmen saya banyak. Saya tak boleh fokus bercinta lagi.”

Lepas sebulan up  gamba suap kek dengan girlfriend baru siap hashtag #TillJannah. Kau tak hangin?

3. Friendzone

“Saya suka betul kawan dengan awak. Saya harap kita sentiasa jadi kawan baik eh?”

“Saya sayangkan persahabatan kita ni. Awak la kawan yang baik pernah saya ada”

Dah penat korbankan masa, duit dan segalanya untuk  dia, tiba-tiba dia cakap anggap kau macam kawan je. Sabar ye sis..

4. Islamik

“Awak doakan semoga jodoh kita berkekalan. Kalau ada jodoh tu ada la. Kalau takde nak buat macam mana”

“Kita tak perlu bercinta pun. Kita kena yakin yang jodoh itu memang ada. Bercinta lepas kahwin lagi syok”

Lepas sebulan, couple pulak dengan perempuan lain. Kesian..

5. Sikap kenegerian

“Saya suka berkawan dengan awak. Tapi, mak saya tak suka orang tuttt..”

Kalau dah tak suka, asal dari negeri mana pun boleh jadi isu. Serious la bro!

6. Harapan palsu

“Saya sayang awak. Dari dulu lagi saya nak miliki awak. Tapi sekarang rasa cinta tu dah hilang. Saya pun tak tahu kenapa. Saya tengok awak pun dah tak rasa sayang. Cinta saya pada awak makin pudar. Maafkan saya”

“Nak tak kita tak payah mesej, tak payah call untuk sebulan dua. Kita tengok sapa rindu banyak mana”

Si awek kemain la percaya. Lepas sebulan dia upload gambar pergi Genting dengan girlfriend lain.

7.  Ghaib

“Saya sayang awak. Saya harap awaklah jodoh saya.”

Lepas sebulan krik krik krik….. Benda ni selalu terjadi bila korang bercinta di laman sosial. Tak pernah berjumpa, hanya berhubung di alam maya. Tak pun, main whatsapp je. Tapi lepas sebulan depa kasi hang bluetick je. So, faham-faham la ye.

8. Maksud tersirat

“Ada baiknya kita fokuskan kepada pelajaran dulu. Kalau satu hari nanti kita bertemu kembali dan masa tu awak single dan saya pun single, mungkin awak jodoh saya.”

Lepas final semester, dah tukar status in relationship dengan perempuan lain. Mahu tak meroyan perempuan tu buta-buta kena game.

9. Terus terang

“Awak dah la tak cantik. Muka hitam.. Berjerawat pulak tu. Boleh blah la weh. Ada hati nak kat aku!”

Ok ni paling tragis. Straight to the point. Walau berbisa tapi setidak-tidaknya lelaki tu jujur kan dan tak la bagi korang mengharap lagi.

So, dalam kesemua point yang diberi ni, ada ke yang korang pernah kena? Oppss! Dah orang tak nak, move on je la sis. Ada jodoh yang baik sedang menanti tu..

CER KOMEN SIKIT