Peminat K-pop sememangnya dimanjakan betul sepanjang bulan Julai hingga Ogos tahun ini!

 

Sabtu lalu, EXO telah berkunjung ke Axiata Arena Bukit Jalil untuk konsert The Elyxion in Kuala Lumpur dan sambutan memang hangat.

Tak lama lagi ada beberapa lagi konsert K-pop yang akan ke Malaysia seperti Wanna One, Twice dan tentunya K-Wave 3 Music Festivals yang dibawakan oleh Mcalls! Bakal dilansungkan di Stadium Melawati Shah Alam, seramai tujuh act akan menjayakannya edisi ketiga ini dan mereka bukanlah calang-calang penyanyi.

 

7 Lagu Yang Wajib Kamu Hafal Jika Ingin Ke K-Wave Music Festival 3
Konsert K-Wave kembali lagi ke Malaysia!

 

Sebelum menonton secara LIVE nanti, better korang tahu sikit-sikit tentang lagu mereka.

 

01

Monsta X : Hero

Sudah menjadi kebiasaan apabila grup K-pop baru masa ini wujud daripada program realiti seperti No.Mercy. Begitu juga dengan Monsta X yang telahpun melancarkan 3 EPs dan 2 album penuh walaupun secara teknikalnya, mereka masih baru (debut pada 2015).

Mereka mempunyai beberapa lagu hit yang lebih terkini seperti Fighter, Shine Forever dan Jealousy. Namun kita semua tahu adalah sukar untuk kita melupakan single pertama sesebuah grup, kan kan.

Disebabkan itu, kami memilih Hero sebagai single wajib untuk korang dengari.

 

 

02

EXID : Ah Yeah

IKLAN

EXID adalah antara grup perempuan K-pop yang begitu pandai untuk mengenakan imej innocent dan daring pada masa yang sama. Mungkin itulah antara kualiti yang membuatkan ramai peminat masih setia dengan mereka sejak tahun 2012.

Walaupun single Up & Down terlebih dahulu menempah viraliti di YouTube dengan 26 juta tontonan, Ah Yeah adalah antara single rancak yang mudah diingati.

 

03

Jeong Sewoon : Just You

Ada sesuatu mengenai ‘produk-produk’ rancangan bersiri Produce 101 yang begitu dekat dengan kami! Hehe.

Jeong Sewoon juga melakukan debut selepas tamat musim kedua program tersebut pada Julai tahun lalu. Berbanding beberapa penyanyi solo semuda Sewoon, dia dikira sebagai antara yang berjaya apabila kebanyakan single yang dikeluarkannya berjaya mendaki carta.

Antara favourite kami ialah Baby It’s U. Sewoon juga bakal kembali dengan single baru bertajuk Another. Haih, tak sabarnya!

04

Boyfriend : Obsession

Ya, Boyfriend mencapai populariti awal ketika muncul sekitar tahun 2011-2013. Pelbagai jenis anugerah yang disertai mereka berenam pasti akan dimenangi. Obsession mempunyai beat yang rancak dan mudah dihadam oleh pendengar.

IKLAN

 

 

05

WJSN : Dreams Come True

WJSN atau lebih dikenali sebagai Cosmic Girl adalah antara kumpulan junior yang mendapat perhatian kerana muzik mereka yang kedengaran retro ala disko 80-an serta penampilan ahli grup seperti pelajar sekolah.

Dreams Come True adalah single terbaru yang kami rasakan menunjukkan sisi WJSN yang lebih matang, memang sedap kalau dengar walaupun berulang kali.

 

 

06

F.T. Island : Pretty Girl

IKLAN

Selepas senyap lebih dari setahun daripada dunia muzik K-pop, F.T Island kembali melakukan comeback pada bulan Jun lepas. Tentunya, peminat tegar mereka menantikan comeback ini selepas kali terakhir mengeluarkan album ulang tahun Over 10 Years pada Jun 2017.

F.T. Island hadir dengan single terbaru Pretty Girl yang akan dilancarkan pada 22 Ogos akan datang. Kami meramalkan ia akan diperdengarkan pada K-Wave 3 nanti!

Buat masa ini, why not korang tonton dulu video teaser ini.

 

07

AOA : Bing Bing & Excuse Me

Ini juga merupakan satu lagi grup yang melakukan comeback pada Jun lalu. Perjalanan karier AOA terhenti secara tiba-tiba selepas salah seorang ahli mereka, Park Cho-a tiba-tiba keluar daripada grup atas sebab insomnia dan depresi.

AOA kembali dengan fan meeting pertama dalam tempoh 3 tahun di Universiti Sungkyukkwan berjudul T(W)0 Elvis dan ia disambut hangat. Tak mustahil kemunculan AOA di K-Wave 3 ini juga akan mencuri tumpuan peminat K-pop sedunia.

Kali terakhir mereka mengeluarkan single Bing Bing dan Excuse Me, ia adalah pada bulan Januari 2017. Huh, lamanya.

Namun disebabkan beat-nya yang catchy, kami pasti ia akan dinyanyikan AOA nanti. Hafal lirik cepat!

 

Bestkan! Belum terlambat lagi untuk korang dapatkan tiket. Layari saja ke laman web Mcalls Asia atau hubungi nombor talian WhatsApp seperti yang tertera di poster utama (atas)

 

7 Lagu Yang Wajib Kamu Hafal Jika Ingin Ke K-Wave Music Festival 3