Memaparkan kisah buli di sekolah, siapa yang menonton k-drama dari Netflix “The Glory” ini pasti geram dengan sikap sekumpulan pembuli di sekolah.

ARTIKEL BERKAITAN : Sering Pegang Watak Ibu-Ibu, 5 Fakta Tentang Pelakon Veteran Kim Haesook

Bagi yang belum tahu, “The Glory” membawa kisah Moon Dong-eun (Song Hye-kyo) yang dibuli di sekolah oleh sekumpulan pelaku, hingga menyebabkan dia terpaksa melupakan impian untuk menjadi arkitek. Apabila sudah dewasa, wanita itu menjadi guru kelas kepada anak-anak pembulinya dan dia mula merencana pelan untuk membalas dendam.

6 Fakta Shin Ye-Eun, Remaja Pembuli Dalam “The Glory” Yang Curi Perhatian
Shin Ye Eun, Pegang watak Park Yeon Jin Drama The Glory Foto: . Netflix

Paling geram tentulah watak Park Yeon Jin yang dilakonkan oleh Shin Ye-Eun ketika waktu remajanya. Ini fakta tentang Shin Ye Eun, remaja pembuli di ‘The Glory’.

Ini berapa fakta beliau:

6 Fakta Shin Ye-Eun, Remaja Pembuli Dalam “The Glory” Yang Curi Perhatian

  1. Debut Shin Ye Eun

Pelakon yang lahir pada tahun 1998 ini membuat penampilan pertamanya pasa 2018 menerusi drama web bertajuk A Teen. Malah, turut menjadi model dalam beberapa video muzik seperti “Shoot Me” Day6 dan “Right” Brown Eyed Soul.

Pelakon di bawah naungan NPIO Entertainment ini juga pernah menjadi model sekolah untuk majalah College Tomorrow 840 pada tahun 2017. Shin Ye Eun kemudian membuat penampilan sulung sebagai pelakon utama wanita dalam drama Korea He Is Psychometric pada 2019.

2. Shin Ye Eun Dalam ‘The Glory’

Dalam The Glory, Shin Ye Eun memegang watak sebagai seorang yang kejam tanpa tanpa belas kasihan dalam gangguannya terhadap protagonis, Moon Dong Eun. Biasanya Shin Ye Eun memainkan peranan yang lebih baik, jadi transformasinya dalam The Glory memang luar biasa.

IKLAN

Malah, netizen yang menonton siri tersebut memuji transformasi dan lakonan aktres dalam siri tersebut. Dalam siaran komuniti dalam talian seperti yang dipetik dari Koreaboo, netizen memuji aktres itu, dengan ramai yang menyatakan bahawa Shin Ye Eun telah melebihi jangkaan mereka.

3. Karier Drama Shin Ye Eun

Untuk info, Shin Ye Eun pernah muncul sebagai watak utama atau cameo dalam pelbagai judul drama Korea. Namanya mula menyerlah apabila membintangi He Is Psychometric bersama Jin Young.

Pada tahun 2020 Shin Ye Eun membintangi drama Welcome sebagai Sol A. Dia juga muncul dalam drama More Than Friend bersama Ong Seung Wu.

Pada tahun 2022 Shin Ye Eun mempunyai peranan kameo dalam Rookie Cops. Bukan itu sahaja, dia turut membintangi drama Yumi Cells Musim 2, Revenge of Others dan The Glory.

Kini aktres itu sedang sibuk dengan projek drama baharunya berjudul Romantic Guest House. Shin Ye Eun akan memainkan watak Yoon Dan O dan akan ditayangkan pada Mac 2023.

IKLAN

4. Hubungan Shin Ye Eun dan Park Solomon

6 Fakta Shin Ye-Eun, Remaja Pembuli Dalam “The Glory” Yang Curi Perhatian
Shin Ye Eun dan Park Solomon. Foto: Via. Netflix

Pelakon All Of Us Are Dead Park Solomon bertemu pertama kalinya dengan Shin Ye Eun menerusi drama Revenge of Other. Chemistry kedua-duanya dalam drama itu turut mendapat perhatian netizen. Malah Lomon memuji lakonan Shin Ye Eun, yang telah terlibat dalam projek bersamanya selama lapan bulan.

“Saya rasa penyelarasan peranannya dengan watak sendiri adalah 130 peratus daripada 100 peratus. Dia (Shin Ye Eun) melakukan kerja yang luar biasa,” kata Lomon memuji gandingannya dalam drama Revenge of Other.

5. Mirip Bea Suzy

6 Fakta Shin Ye-Eun, Remaja Pembuli Dalam “The Glory” Yang Curi Perhatian
Bea Suzy Kiri dan Shin Ye Eun kanan

Selain bakat lakonan yang terpendam, gadis cantik ini bertuah kerana ada daya tarikan yang luar biasa. Rupa parasnya juga dikatakan seiras dengan Bae Suzy.

IKLAN

6.  Instagram Shin Ye Eun

Shin Ye Eun merupakan salah seorang pelakon Korea Selatan yang aktif di media sosial. Menerusi akaun Instagram @_shinyeeun dia mempunyai lebih dua juta pengikut. Pelakon berusia 25 tahun ini sering berkongsi pelbagai aktivitinya di Instagram termasuk ketika di set

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @__shinyeeun

Memang menjadi betul watak yang dipegang Shin Ye Eun ini Dalam pada itu, “The Glory” juga telah dinobat sebagai K-Drama paling popular kini menerusi Good Data Corporation.

Wah, tak sabar nak tunggu siri ke-2 mereka.

BACA : 7 Fakta Tentang Ahn Hyo Seop, Pelakon Business Proposal Yang Berjaya Curi Hati Peminat

+++Update terkini tentang isu semasa, dunia hiburan, kecantikan, fesyen dan gaya hidup? Ikuti Telegram, Instagram dan TikTok rasmi Remaja untuk lebih banyak info dan juga peraduan menarik.

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI