Percaya atau tidak, selebriti Korea kini menjadi antara artis menjana pendapatan paling tinggi di dunia! Dengan populariti luar biasa maka tidak hairanlah mereka menjadi jutawan. Jom kita lihat lima orang selebriti Korea yang mendapat pendapatan tertinggi sejak tahun 2016 hingga kini

1. PSY

5 Selebriti Korea Paling Kaya

Namanya tidak perlu lagi diperkenal. Fenomena Gangnam Style beberapa tahun lalu telah menggoncang peta hiburan dunia. Terkenal dengan muzik video yang kelakar serta unik, PSY menjadi penanda aras buat penyanyi-penyanyi di Korea untuk berkarya di peringkat global.

2. G-Dragon

5 Selebriti Korea Paling Kaya

IKLAN

He is the biggest fashion icon in K-pop world! G-Dragon atau nama sebenarnya Kwon Ji Yong mencipta nama bersama grupnya, Big Bang. Dia juga mempunyai jenama fesyen sendiri iaitu PeaceMinusOne yang turut diperkenalkan di London.

3. Choi Siwon

5 Selebriti Korea Paling Kaya

IKLAN

Siwon merupakan antara wajah utama yang ditonjolkan oleh grupnya, Super Junior dan Super Junior-M. Popularitinya di China merupakan satu fenomena luar biasa sehinggakan dia menjadi antara empat orang artis Korea tampil di setem negara China. Bidang lakonannya juga turut menyerlah dengan drama seperti Poseidon dan Oh! My Lady.

4. BoA

5 Selebriti Korea Paling Kaya

IKLAN

Siapa yang tidak kenal dengan BoA maka dia tidak layak menggelar diri mereka sebagai peminat K-pop. BoA is the Queen of Korean Pop! Kejayaannya di luar negara telah membuka jalan kepada artis-artis lain untuk melebarkan karier mereka. Malah, BoA juga dijulang sebagai penyanyi Korea pertama berjaya menembusi pasaran Jepun.

5. Yoona

5 Selebriti Korea Paling Kaya

Yoona merupakan antara salah seorang ahli Girls’ Generation yang paling popular. Dan Girls’ Generation pula masih kekal sebagai antara tiga kuasa besar girls group di Korea. Karier Yoona juga turut dihiasi dengan lakonan dengan drama seperti Are My Destiny Cinderella Man, Love Rain, Prime Miniter and I dan Zhao Yun.

 

Ini baru lah gaya hidup remaja. REMAJA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI